Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:26:47

Ніжин: відбулась щотижнева оперативна нарада

22.06.2020   13:06Агенцiя

22 червня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника.

Керівники медичних закладів доповіли про стан епідеміологічної ситуації в місті.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав оперативну інформацію управління охорони здоров’я Чернігівської області про підтверджені випадки захворювання на COVID-19 в області та в місті, а також щодо захворюваності на ГРВІ за минулий тиждень.

За статистичними даними відмічається збільшення розповсюдження коронавірусної інфекції, як в Ніжині, так і на всій території Чернігівської області. На території міста станом на 21 червня виявлено 12 випадків коронавірусної інфекції, з них вже одужало 3 пацієнта, активних випадків - 9. На сьогоднішній день в інфекційному відділенні перебувають на стаціонарному лікуванні 5 хворих, з них 3 пацієнти з лабораторно підтвердженими діагнозами COVID-19. Загальний стан хворих – задовільний, вони отримують відповідне лікування, відмічається позитивна динаміка одужання. Також в інфекційному відділенні перебувало 2 пацієнта з підозрою на COVID-19, з Чернігівського лабораторного центру було отримано 2 негативні ПЛР-тести. Дані пацієнти лікуються з діагнозом звичайна пневмонія (ускладнення респіраторно-вірусної інфекції). В провізорному госпіталі перебуває 3 пацієнти, 2 з них лікують пневмонію, відібрані зразки для ПЛР-тестування, днями очікуються результати. Також на лікуванні перебуває 1 пацієнт з гострим гастроентероколітом. За вихідні дні поступлень пацієнтів з ГРВІ та грипом до лікарні не було, з підозрою на COVID-19 пацієнти не звертались.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко поінформував щодо придбання імуноферментного аналізатора. На даний час проводиться спрощена система закупівель, придбання даного обладнання планується на кінець місяця. ІФА аналізатор дозволить лікарям більш точно і оперативно виявляти захворювання на коронавірус. Для облаштування даного обладнання в лікарні готується спеціальна кімната, а також готується медичний персонал, щоб працювати на ньому.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що станом на 19 червня по місту в амбулаторних умовах перебуває 8 контактних осіб та 3 хворих із підтвердженими діагнозами ПЛР COVID-19. Хворі перебувають під наглядом сімейних та чергового лікарів.

Всі медичні установи працюють в режимі карантинних обмежень та забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, медичний персонал планово проходить тестування на COVID-19.

Начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський повідомив, що спеціалісти Ніжинського міськрайонного управління та робоча група провели комісійні перевірки закладів громадського харчування, в яких виявлені певні недоліки та недотримання карантинних обмежень.

Начальник відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко зазначила, що після двотижневого аналізу роботи робочої групи по контролю за карантином, на жаль, послаблення, які були прийняті рішеннями Уряду призвели до того, що багато галузей в місті стали неконтрольованими, 50% міського населення не дотримуються карантинного режиму.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійнник наголосив керівникам тримати на контролі питання щодо загострення ситуації з розповсюдженням коронавірусної хвороби та недотримання громадянами карантинних вимог, слідкувати за рішеннями Уряду та звернутися до Департаменту цивільного захисту стосовно загострення даної ситуації для визначення подальших дій та прийняття відповідних рішень виконавчим комітетом Ніжинської міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини