Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:30:19

У Чернігові обговорюють можливість будівництва Палацу спорту

20.06.2020   10:18Агенцiя

На зустрічі були присутні представники національних федерацій з різних видів спорту, які представлені у нашому місті, представники спортивних шкіл міста, депутати міської ради, начальники профільних управлінь та представники ТОВ «СпортПроект». У важливій для всіх мешканців міста дискусії взяв участь і чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Проходила зустріч у конференц-залі управління культури та туризму міської ради.

- Наразі важливо визначитися з локацією для будівництва Палацу спорту. Також мене турбує питання вартості його утримання на фоні негативної динаміки по розвитку економіки вцілому в Україні, і у Чернігові зокрема. Це затратний проєкт, але ми виходимо з того, що такий Палац необхідний в обласному центрі, - зауважив міський голова, вітаючи присутніх на початку зустрічі.

Начальник управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Андрій Дериземля запропонував учасникам активно долучитись до дискусії. Зокрема, обговорити та визначити місцезнаходження Палацу, оптимальне наповнення видами спорту, або локаціями, які будуть там представлені, та функціональні потужності Палацу. Експлуатація цього об’єкта довготривала, тому потрібно зробити все правильно і підійти до цих питань дуже виважено.

- На мій погляд, проєктування і будівництво Палацу спорту в Чернігові - надзвичайно важливий проєкт. Побудова такого об’єкту - це вже нагальна необхідність для нашого міста. За часи незалежності спортивна інфраструктура довго не оновлювалася. Хоча за останні чотири роки ми зробили великі кроки: у нас велика кількість об’єктів, які були занедбані, вже відремонтовані. Але прийшов час щось нове сучасне будувати для спорту, для активного відпочинку, для оздоровлення, - зазначив він.

У ході обговорення представник проєктної організації ТОВ «СпортПроект» Володимир Шумілін продемонстрував презентацію "Чернігів спортивний – інфраструктура спорту майбутніх поколінь", де проаналізовані потреби й можливості міста, а також питання, навіщо потрібний такий об’єкт.

За словами міського голови, однією з початкових пропозицій для розташування Палацу була ділянка по вул.Пушкіна,1. Але ця локація не має перспективи розвитку, там обмежена територія, і якщо заїде багато спортсменів, на автобусах буде важко навіть розвернутися. Тобто там дуже мало місця, і не має можливості розширення цієї локації, вважає Владислав Атрошенко.

- Повноцінний великий об’єкт, який задовольняє всі вимоги по нормативам, які можуть бути заявлені, до прикладу, по міжнародним змаганням, на Пушкіна,1 неможливий, - констатував він.

Серед інших пропозицій: мікрорайони «Масани» та «ЗАЗ» (вул.Кільцева).

Більшість учасників дискусії підтримали локацію «ЗАЗ», біля вже збудованого футбольного комплексу. На їх думку, ця ділянка найбільш зручна, там гарна транспортна розв’язка і є достатньо площі для будівництва такого великого об’єкту. Крім того, як показує світова практика, всі великі спортивно-культурні комплекси завжди будуються на околицях міста.

- Якщо ми говоримо про те, щоб Палац спорту мав перспективи залучення учасників змагань з різних міст, то тут однозначний пріоритет – ЗАЗ. Раціонально було б використати всю інфраструктуру для створення спортивного містечка, а це і електричні й газові мережі, це і паркінг. Якщо проводитиметься багато різнопрофільних змагань, можливо побудувати і якийсь міні-готель, - прокоментував міський голова.

За результатами зустрічі Владислав Атрошенко зазначив, що це питання дуже серйозне. Важливо не тільки визначитися з місцем розташування Палацу, а й вивчити економічну сторону цього питання, оскільки економіка тут пріоритет. Тому він запропонував на чергову сесію міської ради, яка запланована на 25 червня, це питання поки не виносити. Після того, як пропозиції та побажання спортивної громади проєктантами та фахівцями структурних підрозділів міськради будуть ретельно вивчені й доопрацьовані, і прийматиметься зважене рішення.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини