Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:20:37

Чернігівець засуджений до 6 років позбавлення волі за виготовлення амфетаміну

18.06.2020   07:52Агенцiя

Прокуратурою Чернігівської області підтримано обвинувачення у Деснянському районному суді м. Чернігова за фактом незаконного виготовлення та зберігання з метою збуту амфетаміну у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України), а також незаконного придбання та зберігання прекурсорів в особливо великих розмірах з метою їх використання для виготовлення психотропної речовини (ч. 3 ст. 311 КК України).

Прокурором у суді доведено, що обвинувачений виготовляв у гаражі батька психотропну речовину – амфетамін.

Маючи умисел на незаконне виготовлення вказаної психотропної речовини, придбав прекурсори у особливо великому розмірі, а саме: фенілнітропропен, соляну та сірчані кислоти, які зберігав за місцем свого проживання та у гаражі.

Реалізуючи свою мету, шляхом змішування сірчаної та соляної кислот, а також фенілнітропропену виготовив 1,72512 г амфетаміну, що є великим розміром. У подальшому, маючи на меті його збут, розфасував у 12 полімерних пакетики та зберігав у гаражі.

В судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину частково та повідомив, що придбаний ним амфетамін зберігав для власного вживання. Вилучені кислоти не мав наміру використовувати для виготовлення наркотичних засобів.

Проте, прокурором надані неспростовні докази того, що зловмисник самостійно виготовляв амфетамін з метою збуту і ця його діяльність є давно налагодженою схемою заробітку грошей.

Відтак, вироком суду його визнано винуватим у інкримінованих злочинах та засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини