Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:59:24

Оголошено переможців журналістського конкурсу "МедіаЧе"-2020

16.06.2020   09:59Агенцiя

15 червня у Чернігові відбулася церемонія нагородження фіналістів та переможців 5-го конкурсу журналістських робіт серед медійників Чернігівщини «МедіаЧе».

У заході взяли участь керівники галузевих журналістських організацій - Олександр Назаренко, Владислав Савенок та Ольга Чернякова, — заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Подорван, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Андрій Кужель, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в області Ірина Сенченко, члени експертного журі конкурсу та представники медіаспільноти.

Особливістю конкурсу «МедіаЧе»-2020 стала окрема відзнака голови Чернігівської ОДА, запроваджена з ініціативи очільника області Андрія Прокопенка.

Від імені голови обласної державної адміністрації її передав лауреатці Любові Силі - фіналістці конкурсу у номінації «Молодь Чернігівщини» - Андрій Подорван.

Він також вручив представникам журналістської галузі почесні відзнаки Чернігівської ОДА з нагоди професійного свята.

Цього року на конкурс надійшло 78 робіт - 27 медійників подали свої тексти, телесюжети, відеоматеріали у чотирьох номінаціях. Різнопланові матеріали присвячені як здобуткам Чернігівщини та її жителів - так і проблемам, що стоять перед регіоном.

Члени оргкомітету — керівник обласного осередку НСЖУ та Асоціації регіональних ЗМІ Олександр Назаренко, голова «Професійної спілки працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» Владислав Савенок, відповідальний секретар обласної організації НСЖУ Ольга Чернякова, представник Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Валерій Сорокін — упродовж тижня вивчали подані роботи, аби обрати 12, які потраплять до фіналу.

На другому етапі конкурсу матеріали-фіналісти оцінювало незалежне журі, до складу якого увійшли відомі в області журналісти та експерти медіагалузі: Наталія Бушай, Ірина Гайова, Надія Дерев’янко, Сергій Народенко, Павло Пущенко, Ірина Синельник. Їхні бали і визначили лідерів у тематичних номінаціях.

Тим часом переможця у номінації «Чернігівщина: голос спільноти»  обрала аудиторія під час онлайн-голосування.

Отже, переможцями конкурсу стали:
    у номінації «Чернігівщина: голос спільноти» - Лариса Галета за статтю «Замість ФАПу – Ніна Киянець» (фіналістка у номінації «Дякуємо медикам»);
    у номінації «Молодь Чернігівщини» - Віра Курико за репортаж «Дерев’яне серце»;
    у номінації «Дякуємо медикам» - Аліна Клименко за сюжет «У Чернігові вперше зробили комбіновану операцію на серці й легенях» та Павло Солодовник за випуск передачі «Точка дотику» «Чернігівщина і коронавірус, секрети захисту і життя чернігівців у Китаї»;
    у номінації  «Реформи на Чернігівщині» - Дар'я Янушкевич за сюжет «Скорочення працівників та ліжкомісць: як другий етап реформи вплине на протитуберкульозний диспансер»;
    у номінації «Чернігівщина патріотична» - Віра Курико за репортаж «Ленін і пустота»;
    відзнака голови Чернігівської ОДА - Любов Сила за статтю «Чернігівські слони та інші дивовижні творіння Георгія Вербицького».

Дипломи фіналістів «МедіаЧе»-2020 також отримали Наталія Іващенко та Олексій Коцебчук.

Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:
    Юлію Ковтун - завідувача сектору комунікації Головного управління національної поліції в Чернігівській області;
    Наталію Сокол - кореспондента товариства з обмеженою відповідальністю «Медіа-центр «ВІСТІ», м. Ніжин;
    Юліану Шалетіну-Довгач - головного редактора журналу «BOOM».

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено Тетяні Марченко - кореспонденту ТОВ «Медіа-центр «ВІСТІ».

Ірина Сенченко вручила телевізійникам з каналів «UA: Чернігів», «Дитинець» та «Новий Чернігів» відзнаки Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в області.

Сергій Народенко, головред тижневика «Вісник Ч» та один із членів цьогорічного експертного журі, презентував учасникам зустрічі нещодавно видану антологію віршів чернігівських журналістів «Сонячне і Дощове».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини