Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:51:30

Оголошено переможців журналістського конкурсу "МедіаЧе"-2020

16.06.2020   09:59Агенцiя

15 червня у Чернігові відбулася церемонія нагородження фіналістів та переможців 5-го конкурсу журналістських робіт серед медійників Чернігівщини «МедіаЧе».

У заході взяли участь керівники галузевих журналістських організацій - Олександр Назаренко, Владислав Савенок та Ольга Чернякова, — заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Подорван, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Андрій Кужель, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в області Ірина Сенченко, члени експертного журі конкурсу та представники медіаспільноти.

Особливістю конкурсу «МедіаЧе»-2020 стала окрема відзнака голови Чернігівської ОДА, запроваджена з ініціативи очільника області Андрія Прокопенка.

Від імені голови обласної державної адміністрації її передав лауреатці Любові Силі - фіналістці конкурсу у номінації «Молодь Чернігівщини» - Андрій Подорван.

Він також вручив представникам журналістської галузі почесні відзнаки Чернігівської ОДА з нагоди професійного свята.

Цього року на конкурс надійшло 78 робіт - 27 медійників подали свої тексти, телесюжети, відеоматеріали у чотирьох номінаціях. Різнопланові матеріали присвячені як здобуткам Чернігівщини та її жителів - так і проблемам, що стоять перед регіоном.

Члени оргкомітету — керівник обласного осередку НСЖУ та Асоціації регіональних ЗМІ Олександр Назаренко, голова «Професійної спілки працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» Владислав Савенок, відповідальний секретар обласної організації НСЖУ Ольга Чернякова, представник Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Валерій Сорокін — упродовж тижня вивчали подані роботи, аби обрати 12, які потраплять до фіналу.

На другому етапі конкурсу матеріали-фіналісти оцінювало незалежне журі, до складу якого увійшли відомі в області журналісти та експерти медіагалузі: Наталія Бушай, Ірина Гайова, Надія Дерев’янко, Сергій Народенко, Павло Пущенко, Ірина Синельник. Їхні бали і визначили лідерів у тематичних номінаціях.

Тим часом переможця у номінації «Чернігівщина: голос спільноти»  обрала аудиторія під час онлайн-голосування.

Отже, переможцями конкурсу стали:
    у номінації «Чернігівщина: голос спільноти» - Лариса Галета за статтю «Замість ФАПу – Ніна Киянець» (фіналістка у номінації «Дякуємо медикам»);
    у номінації «Молодь Чернігівщини» - Віра Курико за репортаж «Дерев’яне серце»;
    у номінації «Дякуємо медикам» - Аліна Клименко за сюжет «У Чернігові вперше зробили комбіновану операцію на серці й легенях» та Павло Солодовник за випуск передачі «Точка дотику» «Чернігівщина і коронавірус, секрети захисту і життя чернігівців у Китаї»;
    у номінації  «Реформи на Чернігівщині» - Дар'я Янушкевич за сюжет «Скорочення працівників та ліжкомісць: як другий етап реформи вплине на протитуберкульозний диспансер»;
    у номінації «Чернігівщина патріотична» - Віра Курико за репортаж «Ленін і пустота»;
    відзнака голови Чернігівської ОДА - Любов Сила за статтю «Чернігівські слони та інші дивовижні творіння Георгія Вербицького».

Дипломи фіналістів «МедіаЧе»-2020 також отримали Наталія Іващенко та Олексій Коцебчук.

Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:
    Юлію Ковтун - завідувача сектору комунікації Головного управління національної поліції в Чернігівській області;
    Наталію Сокол - кореспондента товариства з обмеженою відповідальністю «Медіа-центр «ВІСТІ», м. Ніжин;
    Юліану Шалетіну-Довгач - головного редактора журналу «BOOM».

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено Тетяні Марченко - кореспонденту ТОВ «Медіа-центр «ВІСТІ».

Ірина Сенченко вручила телевізійникам з каналів «UA: Чернігів», «Дитинець» та «Новий Чернігів» відзнаки Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в області.

Сергій Народенко, головред тижневика «Вісник Ч» та один із членів цьогорічного експертного журі, презентував учасникам зустрічі нещодавно видану антологію віршів чернігівських журналістів «Сонячне і Дощове».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.