Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:18:19

Ніжин: відбулась щотижнева оперативна нарада

15.06.2020   13:41Агенцiя

15 червня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника.

Керівники медичних закладів доповіли про стан епідеміологічної ситуації в місті.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав статистичні дані про підтверджені випадки захворювання на COVID-19 по Чернігівській області та в місті, а також щодо захворюваності на ГРВІ за минулий тиждень.

На території міста підтверджено 11 активних випадків коронавірусної інфекції, з них 5 у медичних працівників (4 - працюють у медичних закладах Києві та 1 медичний працівник з Ніжина). В інфекційному відділенні міської лікарні перебуває на стаціонарному лікуванні три пацієнти, з підтвердженим ПЛР тестом, інші - перебувають під наглядом сімейних лікарів. Загальний стан пацієнтів оцінюється легкої та середньої ступенів важкості.

Лікарі відмітили збільшення розповсюдження коронавірусної інфекції як в Ніжині так і на всій території Чернігівської області. Завідуючий відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко зазначив, що зріст захворюваності на COVID-19 у Ніжині за минулий тиждень склав 45%. У Ніжині на самоізоляції знаходиться 51 контактна особа. Всі вони перебувають під наглядом у сімейних лікарів.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко поінформував, що наразі проводиться підготовка документації для проведення спрощеної процедури закупівлі імуноферментного аналізатора. Придбання імуноферментного аналізатора дозволить більш точно і оперативно виявляти захворювання на коронавірус.

Для імуноферментного аналізатора облаштовавна окрема кімната в лабораторії лікарні, так як у роботі з цим методом не можна використовувати хлорвмісні матеріали, бо результат виявиться хибним. Проведено навчання з медичним персоналом, який буде працювати в даній лабораторії.

Всі медичні установи працюють в режимі карантинних обмежень та забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, медичний персонал планово проходять тестування на COVID-19.

Начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський зазаначив, що відповідно до Постанови КМУ від 12.06.2020 року №480 було відмінено проведення пробного ЗНО. У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації учасники пробного ЗНО проходитимуть тестування 15 і 17 червня вдома, а не у закладах освіти. Рішення про скасування пробного ЗНО у закладах освіти Уряд ухвалив через зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19. З боку управління освіти було проведено всі заходи щодо забезпечення освітніх установ деззасобами та іншим обладнанням для безпечного перебування дітей у визначених закладах.

Станіслав Миколайович зазначив, що у закладах освіти не буде проводиться оздоровча кампанія.

Начальник управління соціального захисту населення Валентина Кулініч зазначила, що тільки за минулий тиждень до управління звернулося 1037 громадян, з них  506  отримали індивідуальні консультації, 147 осіб отримали консультації за допомогою засобів зв’язку. Всі консультації проводяться з дотриманням карантинних умов.

За минулий тиждень посадовими особами відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами винесено 31 попередження, 13 приписів та 1 протокол за недотримання умов благоустрою власниками об’єктів нерухомості.

Всі установи міста проводять прийом громадян з дотриманням карантинних умов.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини