Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:31:19

Про реалії сьогодення, співпрацю зі ЗМІ та старт чергового обласного конкурсу журналістських робіт йшла мова під час зустрічі Ігоря Вдовенка із медійниками Чернігівщини

06.06.2020   10:12Агенцiя

У переддень відзначення Дня журналіста голова обласної ради Ігор Вдовенко за традицією поспілкувався із представниками медіаспільноти Придесення.

До розмови долучилися відповідальний секретар Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України Ольга Чернякова, редактор ТОВ «Чернігівська Деснянська правда» Людмила Пархоменко та кореспонденти і представники пресслужб Чернігівщини, які цьогоріч удостоєні відзнак обласної ради з нагоди професійного свята.

На початку зустрічі Ігор Вдовенко відзначив, що у нинішній ситуації, коли весь світ і Україна у тому числі охоплені пандемією внаслідок поширення коронавірусу, одну із найважливіших ролей після медиків відіграють саме журналісти. Адже саме ЗМІ стали тим каналом донесення суспільно важливої інформації стосовно того, як убезпечити себе від страшної хвороби, практичних рекомендацій і порад, що дозволяють уникнути загрози та зберегти своє життя і оточуючих.

Окрім того, враховуючи те, що карантин змушує все людство жити в новому «онлайн» форматі спілкування, ці трансформації неминуче торкнуться і журналістики, що вимагає від усіх, хто працює у медіасфері, відповідного реагування на виклики.

Ігор Вдовенко також подякував представникам ЗМІ за співпрацю щодо висвітлення діяльності обласної ради та її депутатського корпусу та відзначив, що вагоме місце у діалозі представницького органу та медійників займає обласний конкурс журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Анонсуючи початок цьогорічного творчого марафону, Ігор Вдовенко закликав присутніх активно долучитися самим та заохочувати колег напрвляти свій творчий доробок у вигляді онлайн-публікацій, публікацій в друкованих ЗМІ, радіоматеріалів та відеосюжетів на розгляд журі. 

Як зазначалося, у перший рік проведення на оцінювання членам конкурсної комісії було подано 21 матеріал: 11 онлайн публікацій, 2 відеоматеріали, 7 публікацій в друкованих ЗМІ та 1 радіопередачу. Минулого року кількість конкурсантів попри суттєве збільшення фінансової винагороди (І премія – 8, ІІ премія – 6, а ІІІ премія 4 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу) не збільшилась і за перемогу боролись 20 творчих робіт(10 публікацій у друкованих ЗМІ, 7 онлайн-публікацій, -3 – відеоматеріали).

Відтак цьогоріч організатори конкурсу сподіваються на більш активну участь журналістів. Відтак учасники зустрічі обговорили перспективи розширення тематичного спрямування та оновлення формату проведення цьогорічного конкурсу.

Після щирих привітань за сумлінну працю на ниві журналістики і вагомий особистий внесок у розвиток інформаційного простору Чернігівщини Ігор Вдовенко вручив низку відзнак обласної ради.

Почесною грамотою обласної ради нагороджено кореспондента газети «Чернігівщина: новини і оголошення» Сніжану Божок, офіцера пресслужби Оперативного командування «Північ» Світлану Халімоненко та кореспондента газети «Чернігівщина: новини і оголошення» Марію Пучинець.

Подяку обласної ради вручено директору товариства з обмеженою відповідальністю «Чернігівська Деснянська правда» Христині Лаврищевій.

Разом із тим, за значні професійній здобутки до Дня журналіста почесною грамотою обласної ради відзначені редактор Сосницької газети «Вісті Сосниччини» Олена Кузьменко та кореспондент Новгород – Сіверської районної газети «Сіверський край» Світлана Секера, а подяками представницького органу Придесення - завідувач відділу Корюківської газети «Маяк» Олександр Гончар та журналістка обласної газети «Гарт» Ольга Іванченко.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини