Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:35:24

Ніжин: садочки відновлюють свою роботу з 9 червня

04.06.2020   12:14Агенцiя

3 червня відбулось позачергове засідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Члени комісії обговорили послаблення протиепідемічних заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території Ніжинської міської ОТГ, а саме щодо роботи закладів дошкільної освіти.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєнко поінформував, що відповідно до Розпорядження міського голови    «Про  перевірку підготовки закладів дошкільної освіти до відновлення роботи з врахуванням карантинних обмежень» від 26.05.2020 року № 141 комісія  перевірила всі дошкільні навчальні заклади на предмет готовності закладів дошкільної освіти до відновлення роботи з врахуванням карантинних обмежень. За результатами перевірки були складені акти. З 16 садочків повністю підготувалися до відновлення роботи лише 14 закладів. А ДНЗ №2 (вул.Кушакевича) та ДНЗ №14 (вул.Космонавтів) не підготувалися в повному обсязі відповідно до рекомендацій Головного санітарного лікаря України. Керівникам даних садочків надано термін у 2 дні, тобто до 05.06.2020 року 12-00 год. усунути всі недоліки. Ігор Володимирович зауважив, що недоліки некритичні, їх можна усунути в короткі терміни.

Міський голова Анатолій Лінник наголосив на безкомпромісній позиції щодо безпеки життя та здоров’я дітей в дошкільних закладах. Міська влада постійно виділяє значні суми коштів на придбання дезінфікуючих засобів для садочків.

Начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський зазначив, що управлінням освіти на початку року для ДНЗ придбано миючих засобів на суму 45 тис.грн, медикаментів - 40 тис.грн., деззасобів - 33 914 грн. Додатково було виділено з міського бюджету 570 тис.грн. на дезінфікуючі засоби, безконтактні термометри у кількості 94 шт., дезковрики. Кожна група дошкільного закладу забезпечена безконтактним термометром.

Заслухавши звіт комісії з перевірки підготовки закладів дошкільної освіти до відновлення роботи з врахуванням карантинних обмежень  одноголосно вирішили дозволити роботу дошкільним навчальним закладів з 09 червня 2020 року, крім ДНЗ №2 та №14, якщо вони не усунуть вказані недоліки комісії щодо готовності їх закладів до роботи.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини