Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:40:29

Прилуки: відбулося засідання виконавчого комітету

03.06.2020   10:44Агенцiя

2 червня у сесійній залі міської ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради під головуванням міського голови Ольги Попенко.

Члени виконавчого комітету розглянули 19 питань порядку денного.

Зокрема, з питань «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 11 лютого 2020 року №37 «Про черговий призов громадян України на строкову військову службу у березні-червні 2020 року» та «Про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 16 грудня 2019 року №451 «Про проведення у січні-березні 2020 року приписки до призовної дільниці громадян 2003 року народження» інформував присутніх начальник відділення призову Прилуцького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Шматко.

Під час виступу він зазначив, що на час весняного призову на місто Прилуки заплановано 32 призовники. Наразі працівниками територіального центру комплектування та соціальної підтримки оформлено блзько двадцяти призовників.

У ході засідання члени виконавчого комітету розглянули чимало робочих питань. Так, відділом культури і туризму міської ради запропоновано об'єднати Всеукраїнський відкритий фестиваль театрального мистецтва “Театральна осінь” та Всеукраїнський відкритий конкурс акторської майстерності ім. М.Яковченка в один Всеукраїнський відкритий фестиваль театрального мистецтва та акторської майстерності ім. Миколи Яковченка «Театральна осінь» та проводити його щорічно у жовтні.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко інформував присутніх про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 15 травня 2017 року №169 «Про затвердження заходів із реалізації обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва у м.Прилуки на 2017-2020 роки».

У ході виступу зазначив, що до заходів входить:
    Здійснення моніторингу реалізації державної регуляторної політики в місті, в тому числі застосування Тесту малого підприємництва.
    Ведення та постійна актуалізація рубрики „Регуляторна діяльність” на веб-сайті та веб-порталі міста, зокрема реєстру діючих регуляторних актів.
    Проведення публічних обговорень проектів регуляторних актів, їх розгляд на засіданнях міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва та інших консультативно-дорадчих органів.
    Планування діяльності з підготовки проектів регуляторних актів, що стосуються малого і середнього підприємництва.
    Ініціювання подальшого впорядкування нормативно-правового регулювання підприємницької діяльності.
    Надання фахових консультативних послуг та практичної допомоги з питань законодавства й оподаткування для підприємців. Зокрема проведення:
    - семінарів з питань роз’яснення норм податкового законодавства, навчання платників податків поданню звітності в електронному вигляді тощо;
    - обговорень з підприємцями проблемних питань на засіданнях за „круглим столом” за участю органів державного нагляду (контролю).
    Проведення моніторингу статистичної інформації та періодичних видань про позитивні тенденції розвитку підприємництва в області та місті зокрема та поширення, при проведенні навчальних заходів для підприємців, найбільш значущих публікацій з посиланням на видавництво.
    Вивчення, обмін досвідом у сфері розвитку підприємництва в інших регіонах України (участь у семінарах, конференціях, форумах тощо).
    Надання методичної допомоги підприємцям щодо залучення коштів міжнародних фондів і програм технічної допомоги.
    Проведення круглих столів, конференцій, зустрічей з керівництвом міста з проблемних питань розвитку малого підприємництва.
    Залучення суб’єктів малого і середнього підприємництва до участі в щорічних Прилуцьких ярмарках.
    Проведення Місячника підтримки підприємництва до Дня підприємця (за окремим розпорядженням голови облдержадміністрації).
    Проведення тренінгів, семінарів, практикумів, „круглих столів” з питань підприємницької діяльності для молоді.

    Постійне висвітлення на сайті та порталі міської ради інформації про актуальні питання у сфері здійснення та розвитку підприємництва.
    Проведення тематичних консультацій і практикумів з питань організації і ведення підприємницької діяльності.
    Проведення семінарів, тренінгів для підприємців та осіб, які мають бажання розпочати власну справу.
    Стимулювання створення нових робочих місць роботодавцями, що створюватимуть такі робочі місця для працевлаштування на них безробітних осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, або для працевлаштування безробітних осіб до суб’єктів малого підприємництва в пріоритетних видах економічної діяльності не менше ніж на два роки, шляхом компенсації протягом першого року фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу.
    Проведення професійного консультування безробітних, в тому числі з використанням психодіагностичних методик щодо визначення можливостей їх діяльності у сфері підприємництва, самостійної зайнятості, навчання основам підприємницької діяльності, надання правової, фінансової і організаційної підтримки під час започаткування ними власної справи.
    Сприяння працевлаштуванню безробітних громадян, у тому числі шляхом виплати одноразово усієї належної їм допомоги по безробіттю у разі їх бажання започаткувати власну справу, чому передуватиме відповідне навчання основам підприємницької діяльності та захист бізнес-планів.
    Подальше вдосконалення порядку надання адміністративних послуг та упровадження електронних інформаційних технологій під час їх надання.
    Здійснення постійного моніторингу стану роботи центру надання адміністративних послуг, підвищення рівня інформаційно-консультаційного забезпечення його роботи.

Також члени виконавчого комітету розглянули наступні питання:
    Про затвердження Положення про комісію для розгляду звернень громадян з питань призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, житлових субсидій та про включення до ЄДАРПу інформації про пільговиків за місцем фактичного проживання у новій редакції.
    Про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 11 лютого 2020 року №39 «Про затвердження плану загальноміських заходів з нагоди відзначення Дня учасників бойових дій на території інших держав».
    Про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 27 серпня 2013 року №408 «Про затвердження міського плану заходів з реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року».
    Про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 11 лютого 2020 року №40 «Про проведення обрядового свята-ярмарку «Проводи Зими – зустріч Весни» в місті Прилуки у 2020 році».
    Про провадження торговельної діяльності за межами торговельних приміщень на території об'єктів благоустрою міста Прилуки.
    Про виділення коштів для надання матеріальної допомоги.
    Про виділення коштів для преміювання.
    Про виділення коштів для надання матеріальної допомоги за рахунок субвенції на виконання доручень виборців депутатами обласної ради.
    Про облаштування місця тимчасового паркування легкового автотранспорту.
    Про переведення квартири у нежитлове приміщення.

У ході засідання члени виконавчого комітету заслухали й обговорили усі питання порядку денного та ухвалили по них відповідні рішення.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини