Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:53:37

Ніжин: відбулась розширена міжвідомча нарада

01.06.2020   15:05Агенцiя

1 червня відбулась розширена міжвідомча нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

В якій взяли участь керівники підприємств, установ та закладів міста, виконавчих органів Ніжинської міської ради та її виконавчого комітету.

Керівники медичних установ поінформували про стан загальної епідеміологічної ситуації на території м. Ніжина, що склалася упродовж травня 2020 року та вжиті заходи щодо профілактики інфекційних захворювань.

В Чернігівській області офіційно зареєстровано 170 випадків COVID-19. За минулий тиждень в області захворіло на COVID-19 - 40 осіб.

На території міста підтверджено коронавірусну інфекцію у 4 жителів. За минулий тиждень 3 нових випадків на COVID-19 у ніжинців. Один пацієнт перебуває в інфекційному відділенні міської лікарні. Стан пацієнта середньої тяжкості, кисневої підтримки не потребує. Інші хворі перебувають на  амбулаторному лікуванні під постійним наглядом своїх сімейних лікарів.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що в режимі самоізоляції по місту перебуває 5 осіб, які прибули із закордону, 10 осіб з числа контактних. При Ніжинському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги створена та функціонує мобільна бригада по збору біологічного матеріалу для проведення аналізів ПЛР. Всі медичні працівники підприємства мають засоби індивідуального захисту, лікарі мають обладнання для своєчасного діагностування ознак вірусних легеневих захворювань, зокрема прилади для контролю насиченості крові киснем та контролю функціонування органів дихання (пульсоксиметри, пікфлуометри і спірометри).

Всі медичні установи працюють в режимі карантинних обмежень. Ніжинська міська лікарня працює без пом’якшення карантинних умов. Амбулаторне відвідування в лікарні заборонено. Пацієнти можуть звернутися за направленням свого сімейного лікаря, попередньо пройшовши ПЛР діагностування, а також за викликом швидкої медичної допомоги. Пологовий будинок також працює з карантинними обмеженнями, відвідування та партнерські пологи заборонені.

За травень зменшилась кількість хворих на ГРВІ як серед дорослого так і дитячого населення, групових захворювань на гострі вірусні інфекцій за минулий місяць не зафіксовано.

Всі медичні заклади забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту. Медичні працівники планово проходять тестування на COVID-19.

За період з квітня місяця до міської лікарні на спецрахунок надійшло  109 222 грн. від фізичних та юридичних осіб. Дані кошти були направлені на закупівлю деззасобів, предметів індивідуального захисту, миючих розчинів, спиртовмісних речовин. З лютого місяця і по сьогодні на боротьбу з COVID-19 було витрачено з міського бюджету 2 612 175 грн. https://www.nizhynrada.gov.ua/interview/106/blagodyna-dopomoga-dlya-protid-COVID-19.html

Міський голова Анатолій Лінник зауважив, що все більше і більше випадків захворюваності на COVID-19. Постійно жити у жорстких карантинних обмежень не можливо, тому вводяться послаблення. Починають працювати всі галузі економіки міста, але всі повинні адаптуватися до нових умов життя. Потрібно навчитися жити, працювати із цією загрозою, а для цього необхідно дотримуватися простих правил, які допоможуть зберегти життя і здоров’я всім. Тому потрібно враховувати всі обставини і зберігати пильність, адже кількість інфікованих продовжує збільшуватися на території як міста так і в регіоні.

Міський голова Анатолій Лінник  звернув увагу керівників медичних установ на забезпечення індивідуальними засобами захисту медичного персоналу та на рівень заробітної плати. Також не залишив без уваги забезпечення обмежувальними засобами на території медичних закладів.

Обговорили питання відновлення роботи дитячих садочків. На виконання розпорядження міського голови «Про  перевірку підготовки закладів дошкільної освіти до відновлення роботи з врахуванням карантинних обмежень» № 141 від 26.05.2020 року робоча група перевірить всі дитячі садочки з метою підготовки закладів до відновлення роботи з врахуванням карантинних обмежень.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійнник повідомив, що відновлюють свою роботу робочі органи щодо ефективного забезпечення життєдіяльності міста. Звернув увагу керівників підприємств установ організацій на початок підготовки до опалювального  сезону та на стан утримання прилеглої території. Керівнику відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами доручив перевірити дотримання правил благоустрою власниками торгівельних об’єктів, об’єктів побутового обслуговування населення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини