Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:44:44

На Чернігівщині перейшли до другого етапу послаблення карантинних заходів

29.05.2020   10:46Агенцiя

Є всі підстави для переходу області на другий етап виходу із карантину. Відповідне рішення прийняла 28 травня обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

За його словами, запобіжні карантинні заходи допомогли уникнути поширення коронавірусної інфекції на території області. На даний час склалися умови для розгляду питання про подальше послаблення карантину.

За даними ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» станом на 28.05.2020 на території області лабораторно підтверджено 147 випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, 58 осіб одужали. На території області відновлена робота міського і приміського громадського транспорту крім міста Новгород-Сіверський, Бобровицького та  Куликівського районів. Проводиться підготовка до роботи дитячих дошкільних навчальних закладів.

Відповідно до рішення комісії з 1 червня в регіоні дозволено роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб та не молодше 12 років).

Окрім того, комісія на сьогоднішньому засіданні дозволила:

    відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти;
    перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому) між регіонами;
    міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом між регіонами.

Учасники комісії обговорили готовність до відкриття дошкільних навчальних закладів з дотриманням санітарних вимог, проведення протиепідемічних заходів у Чернігівському геріатричному пансіонаті на випадок захворювань на COVID-19 та своєчасне проведення призову громадян на строкову військову службу в червні-липні 2020 року в умовах карантинних обмежень.

- Стан виконання заходів першого етапу виходу із карантину дозволяє нам розпочати другу фазу послаблення карантинних умов в області. Проте, громадяни мають розуміти, якщо буде сплеск захворюваності, то доведеться знову посилити карантин. І це має буди додатковим стимулом дотримуватись всіх санітарних норм та заходів, – підсумував Андрій Подорван.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини