Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:29:14

Чернігів: тривають масштабні роботи з заміни підземних мереж на вулиці Київській

27.05.2020   09:36Агенцiя

У Чернігові на вулиці Київській тривають роботи з заміни магістральних водогону та каналізації. Щоби при цій заміні жителі вулиці не лишалися без води, КП «Чернігівводоканал» поетапно робить тимчасові перепідключення цих абонентів на водопостачання по тимчасовій схемі.

Самі роботи з перепідключення виконуються за один день, і тільки в цей день абоненти мають незручності (вода у кранах відсутня, організовується її підвіз). Мешканці будинків, яких це стосуватиметься, заздалегідь інформуються про дату робіт як через оголошення на під’їздах, так і через сайт «Чернігівводоканалу» та його публікації в соцмережах. Зокрема, зараз для ряду адрес перепідключення заплановане на 28 травня.

Перетерпівши тимчасові незручності протягом одного сезону, мешканці цієї та прилеглих вулиць отримають на багато років вперед надійне водопостачання без аварійних ситуацій. Потреба в цьому була нагальною: труби, закладені тут у 50-60 роках, через корозію не витримували дедалі частіше.

Зараз заміна водопроводу робиться на ділянці від вулиці П’ятницької до вул. Гончої. Минулого тижня дані роботи особисто перевірив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

 - Закладаються нові сучасні матеріали, які витримують агресивне середовище 50 і більше років. З міського бюджету на заміну магістралі водопроводу виділено 11 млн. грн., плюс інвестпрограма КП «Чернігівводоканал» - 10 млн. грн на заміну колектору, - розповів він у коментарі журналістам під час цього огляду.

Також міський голова вкотре наголосив на тому, що вважає за потрібне робити ремонти вулиць комплексно.

 - Взагалі щоби там, де ми робимо дорогу, одночасно й міняли опори, робили тротуари, щоб ми охоплювали весь простір і робили вже сучасні комунікації, як для автомобілістів так і пішоходів, - зазначив він.

Владислав Атрошенко звернувся до містян, закликаючи їх з розумінням поставитися до ситуації з закритими для проїзду на час ремонту дорогами, оскільки через погодні умови та наш клімат виконати їх можна тільки в обмежений період часу. 

Докладніше про візит міського голови на цей об'єкт - у сюжеті телеканалу "Дитинець:

Заміну мереж на Київській планово мали закінчити до вересня, проте роботи хочуть виконати раніше. Підрядник на об’єкті має достатні ресурси і великий досвід у виконанні таких робіт, тож випередження графіку можливе, повідомив директор КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини