Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:01:13

В Сновському районі кримінальна поліція розшукала викрадену зі школи комп’ютерну техніку

21.05.2020   13:06Агенцiя

Поліція затримала зловмисника за півтори доби після крадіжки. Все майно правоохоронці повернули школі.

19 травня до Сновського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області звернувся по допомогу директор Петрівської загальноосвітньої школи. Освітянин повідомив, що вночі злодій заліз до приміщення школи й викрав звідти 12 ноутбуків, телевізор і проектор.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Сновського відділення поліції та оперативники карного розшуку з Головного управління Нацполіції. Проаналізувавши дії крадія, правоохоронці дійшли висновку, що той непогано орієнтувався в приміщенні, тому ймовірно сам проживає у цьому ж селі.

Версія виявилася правильною і вже наступного дня оперативники вирахували підозрюваного у вчиненні крадіжки. Ним виявився місцевий молодик, який раніше проблем із законом не мав.

Зловмисник зізнався у скоєному та видав усі 12 ноутбуків, викрадені з класів інформатики та фізики, а також телевізор і проектор. Чолік розповів, що вночі потрапив до школи шляхом віджиму металопластикового вікна, а потім виніс з кабінетів комп’ютерну та оргтехніку. Аби не залишати відбитків, зловмисник заздалегідь одягнув рукавички.

Разом з оперативниками карного розшуку в розкритті злочину брав участь і фахівець-поліграфолог. Після серії проведених тестів він підтвердив правдивість показів затриманого.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Наразі Сновською місцевою прокуратурою приймається рішення про вручення підозри та обрання зловмиснику міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.