Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:15:26

Голова ОДА Андрій Прокопенко відвідав одну з найпотужніших броварень України – Чернігівський пивкомбінат

20.05.2020   10:53Агенцiя

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко 19 травня ознайомився з потужностями Чернігівського пивкомбінату.

Чернігівський пивкомбінат «Десна» першим в Україні став частиною міжнародної компанії «Interbrew» і сьогодні є частиною найбільшого світового пивоварного концерну «AB InBev Efes».

З 2000 року компанія посідає лідируючі позиції на українському ринку. Її продукцію можна побачити на полицях магазинів по всій Україні. Компанія демонструє високу якість та соціальну відповідальність.

Один з головних пріоритетів – безпека праці. Стандарт єдиний для всіх заводів, будь-то у Бельгії, США чи інших країнах. Персонал забезпечений усім необхідним – від спецодягу до захисних окулярів. 4319 днів без нещасних випадків – таку інформацію висвітлює табло на прохідній. І це показово.

Топ-менеджмент і рядові співробітники працюють в одному приміщенні, облаштованому за принципом «open space». Загалом на заводі працюють близько 350 людей. У сезон кількість персоналу ще збільшується.

– Пиво варять лише з високоякісних сільськогосподарських продуктів та кращих натуральних інгредієнтів. При цьому 95% – вітчизняні. Лише рис і хміль імпортують з інших країн. Сподіваюсь, що в перспективі українські хмілярі будуть поставляти свою продукцію на заводи «AB InBev Efes», – каже Андрій Прокопенко.

Але, мабуть, найголовнішим компонентом є вода. Від неї залежить і смак, і аромат. Тому контроль за якістю води є надважливим процесом. Воду отримують з артезіанської свердловини глибиною 700 метрів. При цьому вона проходить багаторівневе очищення. Застосовуються різні матеріали для досягнення необхідних фізико-хімічних параметрів.

Голова ОДА ознайомився з різними етапами виробництва – варінням, бродінням, сепарацією, охолодженням, фільтрацією. Ввесь процес автоматизований. Температурний, часовий та інші режими відображаються на моніторах. Система контролює всі параметри і будь-які відхилення одразу регулюються оператором.

Нині на заводі випускається 28 видів готової продукції. А з урахуванням різних упакувань та марок асортимент досягає 110 найменувань. Найбільше продукції випускається у склі, далі йде ПЕТ, алюмінієві банки, а також кеги.

У 2012 році завод запустив в експлуатацію споруди з очищення виробничих стічних вод. Застосовується передова технологія з використанням біологічних компонентів – аеробного та анаеробного мулу. Таким чином досягається максимальне видалення забруднюючих компонентів. За технологією, 80% органічних сполук перетворюється на біогаз, який підприємство використовує у своїй діяльності. Відходи виробництва перероблюються на 99,7%.

Проєктна потужність підприємства – 42 мільйони декалітрів на рік. Останні роки підприємство нарощує обсяги готової продукції. Так, у 2018 році було вироблено 17,1 мільйона декалітрів, а у 2019 році – 18,5. План на 2020 рік – 18,5 мільйона декалітрів.

– Серед проблемних моментів – незбалансованість введених у 2015 році законодавчих змін, зокрема щодо ліцензування виробництва алкогольнгої продукції, оптової торгівлі тощо. Для вирішення цих питань будемо співпрацювати з народними депутатами України, – зазначив голова ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини