Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:42:26

У Чернігові ПЛР-тестування на COVID-19 проведене 777 осособам

19.05.2020   11:17Агенцiя

На сьогоднішній ранок у Чернігові ковід діагностований у 27 людей. З них 3 вже одужали, а 6 на стаціонарному лікуванні (пневмонія середньої тяжкості, 1 хворий на подачі кисню, але без ШВЛ).

Інші інфіковані знаходяться вдома на самоізоляції. У них безсимптомний перебіг хвороби, це інфіковані з числа контактних осіб, які були виявлені шляхом ПЛР-тестування.
У Чернігові ПЛР-тестування на COVID-19 проведене 777 осособам і трохи більше 340 осіб перевірені експрес-тестами.
Про це повідомив щойно на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді керівник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Усі медичні заклади працюють у масковому режимі, всім необхідним для цього вони забезпечені. Якщо є якісь скарги на незабезпечння масками – це десь спрацьовує людський фактор, з яким треба розбиратись індивідуально. Ресурс і можливість докупити необхідне у лікарень є.

Щодо інших видів надання меддопомоги - вже є дозвіл Кабінету Міністрів України на часткове відновлення планової госпіталізації для надання оперативного втручання якщо є загроза життю. Тобто потроху надання планової оперативної допомоги відновлюється, додав він.

Про підвищені зарплати медикам, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію. Як повідомив Владислав Кухар, усіма міськими лікарнями на квітень вже підписані з МОЗ пакети медичних гарантій на стаціонарну, амбулаторну допомогу і мобільні бригади. Тобто очікується, що за квітень цим медикам вже буде проведена підвищена оплата згідно всіх урядових і міністерських постанов. У Чернігові по всіх міських закладах збільшену зарплату за цей місяць повинні отримати порядку 80 осіб, включаючи мобільні бригади.

Разом з тим, ці кошти ще не надійшли, уточнив Владислав Кухар.  Сподіваються їх отримати до кінця поточного тижня.
- Тоді чому міністр звітує, що вже все перераховано і тільки місцеві нерадиві чиновники затримують виплату заробітних плат лікарям? Якщо цих грошей ми не отримали? Мова йде про квітень, а зараз 19 травня. То хай і вагу цих заяв люди оцінять, - прокоментував ситуацію чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

У зв’язку з затримкою надходження державних коштів міський голова дав доручення, якщо не буде державних грошей до кінця тижня, організовувати підвищені виплати медикам за роботу з COVID-19 з бюджету міста. Адже саме такою була домовленість з лікарями: у разі затримок чи якихось проблем з державними коштами підвищену оплату їм гарантує міський бюджет. Хоча, якщо вже підписані всі пакети, то все-таки бажано дочекатися державних грошей, зазначив він.

Профільні управління міської ради отримали доручення робити розрахунки і підготовку до виплат, які можуть знадобитися.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини