Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:52:02

Ніжин: відбулась щотижнева оперативна нарада

18.05.2020   13:33Агенцiя

18 травня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

У нараді взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко, генеральний директор КНП "Ніжинський міський пологовий будинок" Валерій Якуба, директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко, начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський, завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко, начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко, начальник Ніжинського МРВ управління держслужби з надзвичайних ситуацій Дмитро Кравцов, керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, ЗМІ.

На початку наради начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко доповіла про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади протягом минулого тижня та заходи, які вживаються Ніжинським ВП ГУНП щодо контролю за дотриманням обмежувальних заходів у період карантину. Інна Іванівна зазначила, що на територоії міста працівниками поліції здійснюється профілактична та роз'яснювальна робота серед населення.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав статистичні дані про підтверджені випадки захворювання на Covid-19 по Чернігівській області та в місті, а також щодо захворюваності на ГРВІ та грип за минулий тиждень.

Олександр Михайлович повідомив, що в Чернігівській області офіційно зареєстровано 108 випадків Covid-19. На території міста підтверджено коронавірус у двох жителів, які інфікувалися за межами міста. Всім хворим, які перебувають в інфекційному відділені з діагнозом пневмонія,  проведені ПЛР тести, результат - негативний.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що хворі на CОVID-19 знаходиться на амбулаторному лікуванні, клінічних проявів даного захворювання у хворих немає. Стан їх задовільний. Із своїми сімейними лікарями перебувають у телефонному режимі на постійному контролі.

Генеральний директор КНП "Ніжинський міський пологовий будинок" Валерій Якуба проінформував, що за минулий тиждень жінок з підозрою на Covid-19 не поступало. Валерій Михайлович зазначив, що минулого тижня придбали сучасний ідіометер для вимірювання слуху у новонароджених. «Такий апарат один в Чернігівській області», – зазначив Валерій Михайлович. А також придбали новий апарат LigaSure для операцій.

Медичні працівники планово проходять тестування на Covid-19.

Керівники медичних установ повідомили, що за останній тиждень збільшилась кількість хворих на Covid-19 по Чернігівській області. 75% хворих перебувають на амбулаторному лікуванні.

Міський голова Анатолій Лінник вкотре наголосив на дотриманні карантиних вимог, адже тенденція кількості хворих йде до збільшення. «Маючи інфекцію, завезену в Ніжин, ми повинні вчинити всіх заходів для того, щоб уникнути її поширення», - наголосив міський голова. В місцях скупчення людей, особливо на ринках, зростають ризики передачі інфекції між людьми.

Очільник звернув особливу увагу на захисті лікарів та алгоритму використання індивідуальних засобів захисту.

У випадку захворювання на CОVID-19 у медичного працівника, який надавав допомогу хворому, то хвороба прирівнюється до гострого професійного захворювання, що тягне за собою відповідні наслідки.

Анатолій Лінник наголосив на безкомпромісному ставленні керівників підрозділів до забезпечення своїх працівників засобами індивідуального захисту.

Працівниками відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами та відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи постійно проводиться перевірка торгівельних об’єктів. Тільки 15 травня було перевірено 50 закладів на предмет дотримання карантинних умов. Начальник відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко зазначила, що тільки в 10 закладах були дотриманні всі санітарні та протиепідеміологічні заходи. Всім іншим підприємцям вказано на недоліки. «Власники торгівельних об’єктів йдуть на співпрацю та враховують всі зауваження», – зауважила Наталія Григорівна.

Керівники управлінь прозвітували про роботу в умовах карантину. В усіх установах дотримуються карантинних умов, консультації надаються дистанційно. Незахищені верстви населення охоплені соціальними послугами. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко зазначив, що за минулий тиждень на облік до територіального центру додатково було поставлено 143 особи, які цього потребують, обстежено сім’ї з дітьми та сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах,  в тому числі 4 родини Старостинського округу.

Проводиться ремонт доріг міста, здійснюються ремонтні роботи у комунальних закладах міста, завершені роботи на спортивному майданчику у ЗОШ №10.

Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак запропонувала в рамках святкування Дня вишиванки (21.05 - четвер) долучитися до акції «Мегамарш онлайн».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини