Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:16:15

Чернігів: завершено перший етап реконструкції водопроводу на Київській

15.05.2020   08:30Агенцiя

14 травня, після дводенного проведення промивки нового водопроводу діаметром 500 мм по вулиці Київська на ділянці від вулиці Гонча до вулиці Мстиславська, хіміко-бактеріологічна лабораторія питної води КП «Чернігівводоканал» надала дозвіл на подачу питної води в водопровідну мережу.

Реконструкція водопроводу триває

За даними лабораторних досліджень хімічний та бактеріологічний аналіз питної води, що транспортується по новій ділянці водопроводу, повністю відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» і є безпечним для споживання.

Наразі без централізованого водопостачання залишається лише будинок №19, який розташований на розі вулиць Київська – Мстиславська. Для забезпечення мешканців цього будинку питною водою тут виведено водорозбірний кран, де кожен споживач, який мешкає у зазначеному будинку, може набрати достатню кількість питної води.

Розпочато другий етап прокладання водопроводу по вулиці Київська – на ділянці від вулиці Мстиславська до вулиці П’ятницька. Під час проведення робіт будуть проводитись переключення споживачів. Саме через переключення водопостачання чимало багатоповерхових будинків по вулиці Київська тимчасово будуть відключені від централізованого водопостачання.

Звертаємо увагу на те, що на час відключення водопостачання КП «Чернігівводоканал» буде забезпечувати підвезення питної води до будинків. Окрім того, по вулиці Київська буде встановлено водорозбірні крани для забору питної води.

Про час та терміни відключення водопостачання КП «Чернігівводоканал» буде повідомляти заздалегідь, шляхом розміщення оголошень на офіційному сайті підприємства, на сторінці КП «Чернігівводоканал» у Фейсбук та у вигляді паперових оголошень в районі вулиці Київська та на будинках, які планується відключити від централізованого водопостачання.

Для того, щоб своєчасно та оперативно отримувати інформацію щодо водопостачання та водовідведення, радимо підписатися на сторінку КП «Чернігівводоканал» у Фейсбук.


Розпочалася заміна каналізаційного колектору

Окрім робіт по реконструкції водопроводу діаметром 500 мм по вулиці Київська, тут же проводиться і заміна каналізаційного колектору від перехрестя з проспектом Миру до перехрестя з вулицею Гонча.

Новий колектор прокладається паралельно існуючому на ділянці проїзної частини вулиці Київська між старим колектором та новим водопроводом Д=500 мм. За даними археологів ця ділянка вимагає проведення археологічних досліджень, адже тут роботи ще жодного разу не велися.

Наразі саме такі дослідження культурного шару ХІІ-ХІХ ст. і проводяться по вулиці Київська. Кошти на це дослідження були закладені у проєкті на реконструкцію каналізаційного колектору. За словами археологів роботи ведуться активно, навіть без перерви на обід. Археологи розуміють, що зараз саме від оперативності їхньої роботи залежать строки виконання реконструкції колектору та відновлення руху автотранспорту по вулиці Київська. На місці проведення дослідження є певні знахідки, які дозволять фахівцям розширити інформацію про життя нашого міста в часи Київської Русі.

Щодо проведення робіт по реконструкції каналізаційного колектору проектом передбачається реконструкція існуючого самопливного каналізаційного колектору зі сталевих труб Ø500 мм та чавунних Ø400 мм, від існуючого колодязя на перехресті проспекту Миру та вулиці Київська до існуючого колодязя на вулиці Мстиславська, із заміною на двошарові профільовані труби КОРСИС Ø630/535 мм протяжністю 358 м та заміна існуючого трубопроводу із чавунних труб Ø200 мм від підключення дитячого садка до перехрестя вулиці Гонча, на двошарові профільовані труби КОРСИС Ø630/535 мм, Ø500/427 мм, Ø400/343 мм, Ø315/271 мм,  протяжністю 197 м (в т. ч. 16 м в дві нитки). В місцях під’єднання, зміни напрямку колектору та  на прямих ділянках  влаштовуються оглядові колодязі в кількості 15 шт. На перехресті вулиці Київська та вулиці Гонча на трасі існуючих колекторів Ø400 та Ø600 мм, які проходять по вулиці Гонча, влаштовуються оглядові каналізаційні камери в кількості 2 шт. На перспективу, в районі вулиці Гонча передбачається оглядовий колодязь з підключенням до каналізаційної камери двошаровими профільованими трубами КОРСИС Ø500/427мм.

Заміна каналізаційного колектору по вулиці Гонча виконуватиметься за власні кошти КП «Чернігівводоканал» і є другим масштабним проектом інвестиційної програми на 2020 рік.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини