Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:38:28

У Чернігові карантин зламався: містяни масово вийшли на прогулянки

02.05.2020   10:15Агенцiя

Люди пішли гуляти у центр, де розквітли тюльпани і сакури. Жителі Чернігова перестали дотримуватись карантинних обмежень і носити маски.

Жителі Чернігова, незважаючи на чинні карантинні обмеження, пов'язані з небезпекою поширення коронавірусу, сьогодні масово вийшли на прогулянки центром міста. На клумбах розквітли тюльпани і сакури, які висадили кілька років тому.

Родини з дітьми можна зустріти на Алеї героїв, на Валу, у сквері імені Хмельницького, пише УНІАН. Люди прогулюються, фотографують квіти на клумбах.

При цьому все менше чернігівців можна зустріти на вулиці у масках, а біля закладів, що продають каву, солодощі на винос, ніхто не дотримується дистанції.

Так само містом прогулюються групи підлітків. Коли поліцейська хотіла зробити зауваження трьом хлопцям-підліткам у парку, ті вдягли маски і розійшлися урізнобіч - зауваження робити було вже нікому. А за сто метрів вони зійшлися і знову пішли утрьох.

Розміщене цього тижня у Faceebook фото групи підлітків на дитячому майданчику, зроблене у центрі Чернігова, викликало жваве обговорення - дописувачі з різних мікрорайонів міста вказували, що дітей дуже рідко можна зустріти у масках, а дитячі майданчики активно використовуються юними жителями міста та їхніми батьками, «ніби ніхто не чув про каранитин».

Крім того, чернігівці зазначили, що у дискусіях у соцмережах все частіше став звучати вислів «якщо коронавірус взагалі існує».

Станом на 1 травня у Чернігівській області виявлено 51 випадок захворювання на коронавірус, четверо людей померли, вісім одужали. Власне у Чернігові зареєстровано близько 10 випадків Covid-19 у різних мікрорайонах.

https://www.unian.ua/society/koronavirus-novini-zhiteli-chernigova-popri-karantin-masovo-viyshli-na-progulyanki-mistom-novini-ukrajini-10981046.html

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.