Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:26:36

По земельному конфлікту у Бірківці має бути проведена ретельна перевірка

30.04.2020   09:13Агенцiя

На цьому заступник голови обласної ради Арсен Дідур наголосив під час робочої наради з жителями села Бірківка Менського району та представниками фермерського господарства «Сіверський край», яке, за словами людей, незаконно виорало їхні паї (сіножаті).

До участі у нараді долучилися депутат обласної ради Ольга Чередник, перший заступник голови Менської райдержадміністрації Сергій Мурований, представники Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, управління Нацполіції та інших служб.

Торік зі скаргою на незаконні дії «Сіверського краю» до обласної ради зверталися власники паїв села Локнисте Менського району, тепер жителі Бірківки звинувачують представників господарства у тому, що вони без згоди власників зробили зміну виду угідь з кормових на ріллю та обробили землю без відома власників. У свою чергу, представники «Сіверського краю» наполягають на законності своїх дій.

По ситуації у Бірківці відкрито два кримінальні провадження, за якими триває досудове розслідування. До того ж, ситуацію повинні вивчити фахівці Держгеокадастру.

В ході наради заступник голови обласної ради Арсен Дідур озвучив позицію обласної влади: поки ситуація не буде вирішена у правовому полі, поки триватиме перевірка законності використання земель з боку Нацполіції та Держгеокадастру, ФГ «Сіверський край» має повністю зупинити діяльність у Бірківці аби не допустити гострої стадії конфлікту.

Він підкреслив: ця проблема залишається на контролі обласної влади і вона зробить все, щоб захистити законні права людей. Друга нарада з вирішення даного питання має відбутися вже за тиждень.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.