Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:44:53

Фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення законодавства у сфері ринкового нагляду при розповсюдженні продукції

23.04.2020   10:19Агенцiя

Протягом І кварталу відділом ринкового та метрологічного нагляду у сфері державного ринкового нагляду проведено 6 планових перевірок характеристик продукції, в ході яких виявлені порушення законодавства у сфері державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції.

Відділом проведено 4 позапланові перевірки: 2 перевірки - за ланцюгом постачання (в обох випадках виявлені порушення) і 2 перевірки стану виконання суб’єктом господарювання рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів (порушень не виявлено).

Також фахівці відділу завершили 6 планових та 3 позапланові перевірки (на підставі скарг споживачів), які були розпочаті у 2019 році та призупинені на час проведення експертизи.

Протягом І кварталу 2020 року виявлено порушення законодавства у сфері ринкового нагляду при розповсюдженні 15 одиниць продукції, а саме: 11 одиниць продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту безпеки низьковольтного електричного обладнання», затвердженого постановою КМУ № 1067 від 16.12.2015, та «Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», затвердженого постановою КМУ № 1077 від 16.12.2015, 2 одиниці продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту радіообладнання», затвердженого постановою КМУ № 355 від 24.05.2008 та 2 одиниці продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту безпечності іграшок», затвердженого постановою КМУ № 151 від 28.02.2018.

Відносно продукції, щодо якої виявлені порушення, застосовано 19 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Загалом протягом І кварталу 2020 року прийнято 123 рішення: 46  рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів та 77 - про скасування рішень щодо вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

За результатами розгляду матеріалів перевірок винесено 16 постанов про накладення штрафних санкцій на загальну суму 119,4 тис. грн, з них сплачено 62,6 тис. грн.

Переважна більшість виявлених порушень стосується відсутності належного маркування  продукції та відсутності документації, якою має супроводжуватись продукція.

Варто нагадати, що розповсюджувачі перед наданням продукції на ринок зобов’язані перевірити її на відповідність вимогам технічних регламентів, які поширюються на вказану продукцію.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини