Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:37:38

Ніжин: штаб ТЕБ та НС провів позачергове засідання

18.04.2020   11:31Агенцiя

17 квітня під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулось позачергове засідання міської комісії з питань штабу з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний винесено питання щодо заходів протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 (у період вихідних і святкових днів) та організації роботи ринків в місті Ніжин (продовольчих, непродовольчих та змішаних).

Присутні члени комісії розглянули постанову № 10 від 16.04.2020 року головного санітарного лікаря України щодо рекомендації заборони роботи ринків.

Обговоривши стан виконання заходів щодо загрози поширення коронавірусу COVID-19 на території Ніжинської міської ОТГ та на виконання рішень позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 15 квітня 2020 року (Протокол №11), комісія вирішила дозволити роботу ринків (продовольчих, непродовольчих та змішаних) на території міста за умови дотримання карантинних обмежень, за умов дотримання рекомендацій Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо питань реалізації фруктів та овочів закладами роздрібної торгівлі харчовими продуктами під час дії карантинних обмежень, а також, в тому числі вимог, що були викладені в протоколі засіданні міської комісії ТЕБ та НС № 6 від 26.04.2020 року.

Серед нових вимог для ринків є: забезпечення кількісного пропускного режиму на свою територію, посилення контролю за виконанням карантинних заходів - засоби захисту (рукавички, маски, захисні окуляри), соціальне дистанціювання.

Керівництво Ніжинського КООПРИНКУ, за власною ініціативою вирішило встановити тривалі вихідні – неділя, понеділок, вівторок та середа (з 19 по 22 квітня включно). Передсвяткові дні – працюють всі.

Ніжинському ВП ГУНП України в Чернігівській області спільно з представниками релігійних громад було рекомендовано забезпечити: максимальне обмеження перебування вірян у храмах під час здійснення богослужінь; богослужіння у святкові дні проводити поза межами храму із використанням аудіовізуальних засобів (за погодженням з священиками храмів, єпархіями); зобов’язувати громадян, що прийшли на богослужіння, перебувати у храмі та біля храму в засобах індивідуального захисту; розміщення в храмах міста плакатів спільного звернення до віруючих; можливість проведення освячення великодніх кошиків безпосередньо на вулицях населених пунктів.

Члени комісії закликають ніжинців у святкові дні залишатися вдома (з 18.04 по 21.04.2020).
«Неможливо вирішити проблему з поширенням коронавірусу, виключно забороняючи працювати тому чи іншому закладу та об’єкту. Карантин закінчиться тільки тоді, коли кожен усвідомить реальну загрозу та буде дотримуватись правил карантинних обмежень. Без самоусвідомлення громадян ніякі заходи не матимуть значення», - зауважив Анатолій Лінник.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини