Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 11 травня, 05:25:06

Село Ніжинське Ніжинського району визнано осередком спалаху коронавірусу

16.04.2020   17:11Агенцiя

16 квітня у Чернігівській облдержадміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Андрія Подорвана відбулося засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. До роботи штабу долучився заступник голови обласної ради Арсен Дідур.

Прийняті необхідні рішення у зв’язку зі встановленням діагнозу коронавірус Covid-19 жителю села Ніжинське Талалаївської ОТГ (Ніжинський район).

13 квітня з підозрою на коронавірусну інфекцію чоловік був госпіталізований до інфекційного відділення Ніжинської районної лікарні. 15 квітня ПЛР-тестування підтвердило діагноз.

На даний час хворий лікується у Ніжинській міській лікарні, заклад має необхідне матеріально-технічне оснащення та кадрове забезпечення.

Епідеміологи оперативно визначили перше коло контактних осіб. Нині їх 13, восьмеро з яких — лікарі. Безпосередньо у селі - 5. Всі вони надали згоди на самоізоляцію, це контролюється працівниками Нацполіції. Усім контактним особам проведуть ПЛР-тестування.

Штаб вирішив наступне:
1. Визнати село Ніжинське Ніжинського району осередком спалаху інфекційної хвороби.
2. Місцевим органам влади (Ніжинській РДА та Талалаївській сільській раді) спільно з Нацполіцією в області, ДСНС, Управлінням охорони здоров’я, обласним лабораторним центром:
– визначити перелік об’єктів, на яких провести дезінфекцію;
– інформувати населення про визначення меж територій карантину, а також впровадження профілактичних, протиепідемічних та інших заходів.
3. Місцевим органам влади:
– організувати надання допомоги особам з інвалідністю, людям літнього віку, іншим малозахищеним категоріям населення;
– посилити контроль за суб’єктами господарювання щодо проведення ними дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування у фасованому та ізольованому вигляді;
– організувати обробку доріг та вулиць населеного пункту дезінфекційними засобами.
4. Обласному лабораторному центру спільно з Нацполіцією контролювати перебування на самоізоляції осіб, які визначені контактними.

На сьогодні проводиться епідрозслідування. У разі виявлення більшої кількості контактних осіб на в’їзді/виїзді до/із населеного пункту буде встановлено контрольно-пропускний пункт. Місцева влада вже опрацьовує відповідні підготовчі рішення для цього.

— Ще одне вкрай важливе завдання — уникнути спалаху інфекції у селі Ніжинське після Великодніх свят. Тому маємо провести додаткові заходи, щоб мінімізувати загрозу. Потрібно забезпечити проведення служби у закритому режимі, взагалі відмовитись від освячення пасок біля храму. Всі жителі села мають зрозуміти: варто у вихідні та святкові дні бути вдома, — наголосив Андрій Подорван.
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рік «єВідновлення» на Чернігівщині: понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій 16:34

Починати відбудову потрібно, не чекаючи закінчення війни. Такого принципу Україна дотримується від самого початку повномасштабного вторгнення росії. Рік тому Міністерство інфраструктури України запровадило програму "єВідновлення", мета якої допомогти українцям, чиє житло понівечили або зруйнували росіяни.

Горизонтальні контакти та медичне партнерство: Чернігівщина на другому Міжнародному саміті міст і регіонів 16:32

Делегація з Чернігівської області, яку очолив перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, взяла участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід відбувся у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України 9 травня – у День Європи.

На що скаржаться пацієнти у Чернігівській області. Як подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій 13:44

Національна служба здоров’я України з початку 2024 року отримала 1 080 звернень від пацієнтів щодо надання медичної допомоги, зокрема на лікарні Чернігівської області – 20.

 Росіяни вдарили

Росіяни вдарили "Іскандером" по території Прилуцької громади 13:40

Росіяни 9 травня вдарили ракетою "Іскандер-М" по території Прилуцької громади на Чернігівщині.

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів 13:32

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Кого стосуватимуться зміни — у розʼясненні юристів Українського ветеранського фонду

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини