Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:00:10

Захисними костюмами чернігівські лікарі, які працюватимуть з COVID-19, будуть забезпечені

13.04.2020   09:25Агенцiя

Захисними костюмами чернігівські лікарі, які працюватимуть з COVID-19, будуть забезпечені. У Чернігові питання захисних комбінезонів і взагалі захисного медичного одягу належить до тих, які вирішити, на щастя, вдалося.

Як мінімум, два чернігівські підприємства займаються їх пошиттям. Загалом місто вже замовило і лікарня отримала від них більше 1000 комбінезонів. Якщо до перших отриманих моделей були зауваження лікарів (пришита до каптура лицьова маска, запотіває щиток тощо), то в наступних цих недоліків вже нема. З обома виробниками є домовленість про те, що в разі потреби вони швидко пошиють додатково ще стільки комбінезонів, скільки наше місто замовить. Вартість костюмів порівняно невелика (260 грн одноразові і 490 грн багаторазові), тож потрібні кошти місто в резерві має.

На цьому наголосив під час засідання виконкому міської ради чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Принагідно він подякував фонду Петра Порошенка за надання чернігівським лікарям додаткової допомоги у вигляді ще 1100 комбінезонів, більше 500 з яких вже прибули.

Разом з тим, міський голова звернувся до всіх потенційних благодійників з проханням не створювати ажіотажу навколо саме засобів захисту, адже придбати їх місто в змозі. Натомість бізнес, який має бажання і можливість допомогти Чернігову у разі епідемії врятувати якомога більше життів, Владислав Атрошенко попросив допомагати в тих позиціях, з якими Чернігову самостійно впоратися сьогодні не під силу. Мова передусім про апарати ШВЛ, придбати які, навіть маючи гроші, зараз дуже проблематично.

- Можливо, в бізнесу більше буде можливості і він більш повороткий у цьому плані, - вважає міський голова.

Одночасно керівництво нашого міста і профільне управління звертаються з проханням посприяти в закупівлі апаратів до МОЗ та в усі інші державні інстанції, а також шукають такі пропозиції самостійно. Бажана розрахункова кількість апаратів ШВЛ для Чернігова – порядку 50, зараз є 34.

Також потрібна допомога у придбанні ліків, передбачених нещодавно затвердженим в Україні протоколом для лікування COVID-19. Знайти і придбати препарат «Плаквеніл» поки що не вдається.

Разом з тим, міський голова зазначив, що кошти, які необхідні для організації в Чернігові протидії COVID-19, місто знайде за будь-яких обставин. Якщо не вистачатиме – їх «знімуть» з інших напрямків витрат. За попередніми розрахунками, на суто медичні потреби (дооснащення апаратурою, підвищена оплата праці лікарів, які контактуватимуть з цими хворими) потреба у бюджетних коштах на перші два місяці становитиме до 30 млн грн.  Така сума є посильною. Загалом втрати міського бюджету у зв’язку з цією епідемією прогнозуються набагато більші – у т. ч. недоотримання більше 100 млн податків. На цю суму зменшать і витрати, але не за рахунок медицини.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.