Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:18:26

Створено нову комісію з питань поводження з безхазяйними відходами у місті Чернігові

11.04.2020   10:38Агенцiя

З метою запобігання та зменшення утворення відходів, удосконалення механізму їхнього обліку, 9 квітня на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради було прийняте рішення про створення постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами у місті Чернігові.

Відповідно до цього рішення також затверджені положення і склад цієї комісії та визнано таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету міської ради від 20 травня 2013 року №141 «Про створення постійно діючої міської комісії з питань поводження з безхазяйними відходами».

Необхідність у посиленні комісії та новому установчому документі виникла у зв’язку із збільшенням фактів виявлення комісією власників відходів, які відмовляються їх прибирати та утилізувати. Нове Положення більш чітко визначає повноважень комісії, а до її складу тепер входить і представник юридичного відділу Чернігівської міської ради.

Комісія в межах наданих повноважень та у відповідності до Положення:
    розглядає звернення;
    вживає заходів щодо визначення кількості, складу, властивостей, вартості відходів, ступеня їх небезпеки для навколишнього природного середовища і здоров’я людини, а також встановлення власника відходів.
    визначає відходи безхазяйними, за умов виявлення на території, що не надана у власність або користування юридичній чи фізичній особі;
    визначає власником відходів юридичну чи фізичну особу, якій надано у власність або користування територію, що є місцем виявлення відходів;
    вчиняє інші дії згідно з Положенням.

У разі необхідності для визначення власника відходів та їх оцінки можуть залучатися правоохоронні органи, відповідні спеціалісти та експерти. За результатами своєї роботи Комісія складає акт.

Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.