Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:08:11

Ніжин: відбулось засідання виконавчого комітету

10.04.2020   09:50Агенцiя

9 квітня, в малій залі міськвиконкому під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулось чергове засідання виконавчого комітету.

На порядок денний винесено проекти рішень:

1.Про внесення змін до опису меж звичайної виборчої дільниці №740940 та внесення подання до Центральної виборчої дільниці.

2.Про встановлення графіка використання води населенням для поливу присадибних ділянок на 2020 рік.

3.Про внесення змін у додаток 1 до рішення виконавчого комітету від 22 березня 2018 року № 84 «Про надання повноважень щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення».

4.Про переоформлення особових рахунків.

5.Про надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО і ООС на реабілітацію.

6.Про надання одноразової матеріальної допомоги.

7.Про встановлення статусу дітям.

8.Про розгляд матеріалів опікунської ради.

9.Про внесення змін до Регламенту виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області VII скликання, затвердженого рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області VII скликання від 11 серпня 2016 року № 220.

10.Про продовження строку перебування дитини в сім’ї  патронатного вихователя.

11.Про нагородження  Грамотою виконавчого комітету  Ніжинської міської ради.

12.Про затвердження  схеми розміщення санітарного блоку-контейнера.

13.Про поповнення міського резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

14.Про припинення опалювального сезону в Ніжинській міській об’єднаній територіальній громаді.

15.Про надання дозволу на укладання договору  про надання овердрафту.

Члени виконавчого комітету підтримали рішення «Про внесення змін до Регламенту виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області VIІ скликання, затвердженого рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області VII скликання від 11 серпня 2016 року № 220 (зі змінами від 26 грудня 2019 року). В умовах запровадження надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, спричинених спалахами епідемій та пандемій, що створюють загрозу життю і здоров'ю значних верств населення та введення такого стану відповідного до законодавства на всій території України або окремих територіях засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради можуть проводитися дистанційно в режимі аудіо конференцій.

До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно бюджетні питання, інші питання, щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами епідемій та пандемій чи реалізації повноважень, пов'язаних з такими обставинами.

У приміщенні, де перебуватиме головуючий, одночасно перебуватиме посадова особа відділу з питань організації діяльності міської Ради та її виконавчого комітету, яка веде протокол засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Підрахунок голосів здійснюватиметься головуючим, результати голосування фіксуватимуться у протоколі засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

У разі проведення дистанційних засідань члени виконавчого комітету Ніжинської міської ради повинні надати до відділу з питань організації діяльності міської Ради та її виконавчого комітету номери телефонів, електронну пошту, інші засоби комунікації, через які буде здійснюватися розсилка повідомлень та матеріали засідань.

Наприкінці засідання міський голова Анатолій Лінник проінформував, що зараз на лікуванні в інфекційному відділені Ніжинської міської лікарні перебуває з підтвердженим захворюванням на коронавірус мешканець Носівки. Хворий з підозрою на коронавірус був доставлений швидкою допомогою і розміщений в спеціальному обладнаному боксі інфекційного відділення. Для того, щоб стовідсотково бути впевненими чи є у хворого коронавірус, були направлені відповідні аналізи в спеціальну лабораторію міста Чернігова (початкові проведені тести не показали наявність даної хвороби). 08 квітня, у другій половині дня, прийшли результати з обласної лабораторії, які підтвердили наявність у людини захворювання на коронавірус. На даний час хворий знаходиться під цілодобовим наглядом і лікуванням лікарів. В приміщення, де знаходиться хворий, лікарі заходять виключно в засобах індивідуального захисту. ЗІС для лікарні і надалі продовжують закуповувати. Також міська лікарня отримує благодійну допомогу. В зв’язку з тим, що в лікарні з’явився хворий на коронавірус, з обласного управління надійде певна кількість лікувальних препаратів, засобів індивідуального захисту та додаткове медичне обладнання.

На питання «Чому саме в Ніжин з Носівки направили хворого?», Анатолій Валерійович наголосив, що відповідно до реформування медичної галузі в кожному регіоні України визначено базові лікарні. В Чернігівській області базовими лікарнями 1-го рівня визначені 9 лікарень, в тому числі Ніжинська центральна міська лікарня ім. М.Галицького. Також визначені базові лікарні 2-го рівня, більш вищого по якості і складності надання медичних послуг. Таких базових лікарень 2-го рівня в Чернігівській області 4 (2 лікарні в Чернігові, 1 – в Ніжині і 1 – в Прилуках). В зв’язку з тим, що не всі районні лікарні мають достатньо обладнання, фахівців та можливостей в наданні якісних сучасних медичних послуг, були визначені лікарні та території, які вони обслуговуватимуть. Відповідні рішення приймаються МОЗ та затверджуються обласною державною адміністрацією. До сфери обслуговування Ніжинської міської лікарні відносяться Ніжин, Ніжинський район, Носівка, Носівський район і частина Ічнянського району.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

 

 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини