Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:54:15

Спаринг-партнерські ШБУ вчергове розіграли ремонт доріг на 103 мільйони

09.04.2020   15:21Агенцiя

17 березня ТОВ «Шляхо-Будівельне управління № 14» підписало договір на поточний середній ремонт об’єктів вулично-дорожньої мережі в м. Чернігів вартістю 103,45 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро». Замовником виступило Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради.

Єдиним конкурентом на тендері було київське ТОВ «ШБУ-77». На аукціоні компанії не конкурували між собою, а остаточна ціна компанії-переможця лише на 0,01% менша від очікуваної вартості.

Компанії «ШБУ-77» та «ШБУ № 14» за останні три роки розіграли між собою тендери «Укравтодору» на 1,7 млрд грн. При цьому «Шляхо-будівельне управління № 14» виграє усі тендери на Чернігівщині, а  «ШБУ-77»  —   на Закарпатті.

На торгах між собою фірми якщо і знижують ціну, то мінімально – менше відсотка. Але якщо на тендери приходять інші конкуренти, спаринг-партнерам допомагає «Укравтодор». Наприклад, рік тому на тендері Закарпатської Служби автодоріг по ремонту траси Н-09 Мукачеве-Львів очікуваною вартістю 433 млн грн один з конкурентів – ТОВ «Техно-буд-центр» запропонував зробити ремонт із великою знижкою – за 295 млн грн, тобто майже на 150 мільйонів нижче очікуваної ціни. При таких цифрах тендерні партнери теж опустились на 50 мільйонів: до 380 млн грн. Замовник таки відхилив найнижчу пропозицію «Техно-буд-центру» за формальними ознаками – за прострочену на кілька днів довідку з МВС про несудимість, і уклав угоду з «ШБУ-77» вартістю 380 млн грн. Детальніше про це  —   у замітці Відтінки картелю: «ШБУ-77» та «ШБУ-14».

На Чернігівщині із конкурентами спаринг-партнерів розбиралися за схожою схемою.  Служба автомобільних доріг у Чернігівській області у січні оголосила три тендери на експлуатаційне утримання місцевих доріг на загальну суму 127 млн грн. В усіх випадках, окрім «ШБУ-77» та «ШБУ №14» на тендери подали заявки ще по 3-4 компанії. Однак «укравтодорівці» не допустили до торгів усіх конкурентів пари ШБУ.

Власником ТОВ «ШБУ-77»  є киянин Андрій Білоус – менеджер будівельного холдингу кремлівського олігарха Олега Дерипаски.

Бенефіціар «ШБУ №14»  —    місцевий бізнесмен Костянтин Будьонний – бізнес-партнер найвідомішого будівельника Чернігівщини Владислава Атрошенка.

http://nashigroshi.org/2020/03/24/sparynh-partners-ki-shbu-vcherhove-rozihraly-remont-dorih-na-103-mil-yony/

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини