Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:04:06

Ніжин: щотижнева розширена оперативна нарада при міському голові. Інформація керівників медичних установ

06.04.2020   13:55Агенцiя

6 квітня відбулась щотижнева розширена оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника. На період карантинного режиму змінений формат наради, щоб мінімізувати перебування великої кількості людей.

У нараді взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, начальник відділу з питань діловодства та роботи із зверненнями громадян Світлана Остапенко, генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко, директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко, начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський, завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень  Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко, керівники управлінь та ЗМІ.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав оперативну інформацію щодо захворюваності на ГРВІ та грип за минулий тиждень.

Олександр Михайлович повідомив, що за минулий тиждень у місті знизилася захворюваність на ГРВІ. Госпіталізованих з ГРВІ та пневмонією не було.

Головний лікар зазначив, що проведено відкриті торги на закупівлю апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ) – 1 шт. Профінансовано 319 700,00 грн., очікується доставка обладнання. Проводиться розгляд тендерної пропозиції учасників на закупівлю приліжкового монітору пацієнта багатофункціонального – 4 шт. Придбано засоби індивідуального захисту – респіратори 545 шт. на загальну суму 114 355,60 грн., деззасобів – 149 984,60 грн., 76 грн., ліжка палатні 20 шт. на загальну суму 97 498,40 грн. для офтальмологічного відділення.

Зроблено замовлення на кисневі апарати концентратори 4 шт. на суму 6000,00 грн., комбінезони (комплекти) захисні 688 шт. на суму 216 500,00 грн., мадикаменти на суму 75 000,00 грн., опромінювачі бактерицидні 5 шт. на суму 35 00,00 грн.

Генеральний директор проінформував, що міська лікарня забезпечена засобами індивідуального захисту  та деззасобами і антисептиками. А саме, костюми захисні одноразові – 182 шт., респіратори – 676 шт., Екран захисний – 10 шт., рукавички 28800 пар, маски багаторазового використання (марлеві) – 1038 шт., маски одноразового використання 6280 шт., окуляри захисні – 90 шт., тести на грип А+В – 14 шт., експрес – тести на COVID-19 – 245, АХД експрес по 1л. – 330 флаконів, Бланідас актив саше по 10 мл. – 130 пакетів, Хлорне вапно – 18 кг., Аеродезин по 1 л. – 13 шт., Бландіас 300 по 1 кг. – 436 шт., АХД2000 ультра по 1 л.42 шт., Амісепт по 1 л.30 шт., Госпісепт по 1 кг. – 39 шт., Акрилан преміум клінік по 2,5 л. – 5 шт.

Міський голова Анатолій Лінник не залишив без уваги надходження благодійних коштів на спецрахунок для благодійних коштів на придбання медичного обладнання, засобів індивідуального захисту медичних працівників, дезінфікуючих засобів.

Олександр Костирко проінформував, що на спецрахунок для благодійних коштів на придбання медичного обладнання, засобів індивідуального захисту медичних працівників, дезінфікуючих засобів надійшло більше 33 тис. грн.

Рахунок для благодійних внесків КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького»: UA023535860000026006051423964  АТ КБ "Приватбанк" Код ЄДРПОУ 02774125.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що у всіх сімейних амбулаторіях здійснюється дезінфекція приміщень з застосуванням спиртовмісних дезінфекційних засобів та бактерицидних ламп пересувних і стаціонарних (бактосфер). На всіх інформаційних ресурсах було розміщено дорожні карти  пацієнта при наявності симптомів захворювання вірусного характеру.

Оксана Калініченко повідомила, що станом 03.04.2020 року в режимі самоізоляції у місті перебуває 44 особи, які прибули із-за кордону, а 6 знято з режиму самоізоляції по закінченню 14 днів з моменту прибуття. Дані особи, що мають укладену декларацію, перебувають на контролі у свого сімейного лікаря, а ті, що не  мають укладеної декларації – на контролі у чергового лікаря Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Міський голова Анатолій Лінник звернув увагу на роботу «гарячої лінії», тобто контактного мобільного телефону - 098 575 79 58 чергового лікаря для зв’язку з пацієнтами, які на сьогодні не мають укладених декларацій з сімейними лікарями. На даний номер телефону надходять багато звернень не тільки жителів громади, а й району.

Начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський доповів, що в місті проводяться профілактичні та протиепідемічні заходи. За минулий тиждень перевірено 14 підприємства, перевіряється робота продовольчих ринків та магазинів на предмет дотримання карантинних заходів. Працівниками управління звертається особлива увага на фасуванні товарів, пакуванні хлібобулочних виробів.

Завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень  Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко зазначив, стан захворювання на ГРВІ за минулий тиждень зменшився на 70%. Це свідчить проте, що міської радою вжитті вірні дії щодо розірвання контактів між людьми. За словами завідуючого Ніжинська міська влада йде на кроків п’ять- сім від інших міст України по протидії запобіганню короновірусної інфекції.

Керівники медичних установ розглядують можливі варіанти пошиття одноразових костюмів у приватних підприємців, наразі міська лікарня та Ніжинський лабораторний центр будуть підписувати договір з  ПП "Копиця" на виготовлення даних костюмів.

Очільник міста звернувся до керівників всіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності щодо вжиття максимальних заходів у  підготовці закладів до надання допомоги у випадку виявлення коронавірусу. Зазначив, що жодна медична система жодної країни, як показує світовий досвід, виявилася не готовою до масових звернень у випадку інфікування коронавірусом. Ніжин не буде виключенням, тут не повинно бути ні в кого ілюзій. Триває напружена робота, міська влада постійно виділяє додаткові кошти на медикаменти та обладнання для міської лікарня у випадку виявлення хворого на коронавірус, також на черговій сесії, яка відбудеться 08 березня будуть виділені ще кошти.

Міський голова Анатолій Лінник вкотре наголосив, що найкращим, найефективнішим засобом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції - є ізоляція, обмеження контактів, дистанція, дотримання всіх нормативів, рекомендацій які надходять від центральних органів влади.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини