Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:29:11

Отримані у минулому році доходи задекларували понад 4,7 тис громадян Чернігівщини

03.04.2020   09:16Агенцiя

Cтаном на 1 квітня податкові декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік подали понад 4,7 тис громадян Чернігівської області та задекларували більше 452,5 млн грн доходів.

Із загальної кількості декларантів понад 2,8 тис громадян або 60,5 відс. це особи, які обов’язково повинні задекларувати доходи.

До сплати в бюджет громадянами самостійно визначено понад 6,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 1,4 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року, або на 26 відс. та 1,5 млн грн військового збору, що на 0,2 млн грн або на 16 відс. більше ніж за аналогічний період минулого року.

Решта громадян (близько 1,9 тис), подали податкові декларації з метою отримання податкової знижки та визначили до повернення з бюджету 5,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Найбільше задекларували мешканці м. Чернігова (188,3 млн грн), а також мешканці м. Прилук (36,1 млн грн), Чернігівського району та м. Ніжина (більш як по 20 млн грн).

Щодо рівня визначення податкових зобов’язань, то першість також належить м. Чернігову – до сплати задекларовано 2,8 млн грн податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та 0,5 млн грн військового збору.

До Податкового кодексу України внесені зміни, якими передбачено, що громадяни та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають право подати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік до 01 липня 2020 року. Останній день подання декларації – 30.06.2020р.
Податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, мають бути сплачені до 01 жовтня 2020 року.

Сектор комунікацій Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини