Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 04:48:55

За реагування військової прокуратури командир військової частини відбуде покарання на гауптвахті

02.04.2020   11:45Агенцiя

Чернігівським районним судом Чернігівської області за результатами розгляду протоколу про вчинення військового адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172 – 15 ч. 2 КУпАП, майора ЗСУ, виконуючого обов’язки командира військової частини, яка дислокована на Чернігівщині, притягнуто до адміністративної відповідальності.

9 лютого 2020 року військовослужбовці зазначеної військової частини заподіяли тілесні ушкодження начальнику патруля добового наряду з охорони військового стрільбища, у зв`язку з виконанням останнім обов`язків з військової служби. Зазначені протиправні дії є злочином, передбаченим ст. 405 Кримінального кодексу України.

Разом з цим, протягом робочого дня 10.02.2020 року, діючи в порушення вимог Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України та відповідних інструкцій, вказаний старший офіцер, виконуючи обов`язки командира військової частини недбало поставився до своїх обов’язків та не повідомив письмово військового прокурора Чернігівського гарнізону про скоєння підлеглими військовослужбовцями кримінального правопорушення. Як наслідок, першочергові слідчі дії на місці події проведені не були, а можливі сліди вчинення кримінального правопорушення втрачені.

Прийнявши до уваги матеріали, зібрані військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України, суд встановив винуватість старшого офіцера. За рішенням суду до правопорушника застосовано стягнення у виді арешту з утриманням на гауптвахті строком на 7 діб.

Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням військовослужбовців строкової служби військової частини А3321 за вчинення насильницьких дій групою осіб щодо начальника, тобто за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. 405 ч. 4 КК України. Матеріали щодо двох правопорушників – солдатів строкової служби також направлені до суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини