Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:09:30

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко перевірив виконання карантинних заходів у Борзнянському районі

30.03.2020   08:31Агенцiя

Станом 21.00 год. 29 березня на Чернігівщині зафіксовано два позитивних результати на коронавірусну інфекцію – у жителів села Комарівка Борзнянського району. Обидва підтверджені висновками ПЛР-тестування рефренс-лабораторії.

За рішенням обласної комісії ТБ та НС село Комарівка визнано осередком спалаху інфекційної хвороби, визначено комплекс карантинних заходів.

Як виконуються визначені завдання правоохоронними органами, спеціальними службами та органами влади, сьогодні перевірив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

На нараді у місті Борзна за участі заступника голови ОДА Андрія Подорвана, голови Борзнянської РДА Лариси Осадчук, голови Борзнянської райради Віктора Горбащенка, голови Борзнянської ОТГ Анатолія Койди, представників ДСНС та Нацполіції проаналізовано дотримання карантинних заходів, які вживаються для запобігання поширення коронавірусу.

– Щодо Комарівки є розроблений план заходів органів влади та місцевого самоврядування, оперативних служб та медиків для протидії розповсюдження хвороби за межі населеного пункту. Зокрема, прийнято рішення про встановлення особливого режиму на в’їздах та виїздах із села, – поінформував Андрій Прокопенко. – Сьогодні особисто перевірив побутові умови та матеріальне забезпечення контрольно-пропускних пунктів. Для чергових організовано харчування, освітлення, облаштовані пункти обігріву. На КПП стежать, щоб контактні особи не покидали населений пункт, також обмежено транзитний рух, проводиться дезінфекція транспорту.

Чернігівським лабораторним центром проведено виявлення контактних осіб та складено списки для подальшого контролю за самоізоляцією та станом їх здоров’я. Вже встановлено, що перший хворий щонайменше контактував з 114 особами. Саме вони є групою ризику для подальшого розповсюдження інфекції. На даний час фактів порушення умов самоізоляції не зафіксовано.

Варто зазначити, що згідно із законодавством кожна контактна особа має надати інформаційну згоду щодо добровільної 14-денної самоізоляції. За порушення правил передбачено відповідальність – штраф 17000-34000 гривень.

На даний час інфекційне відділення Борзнянської центральної райлікарні працює у закритому режимі. 14 медиків, які позмінно доглядають пацієнтів, у тому числі хворих з Комарівки, знаходяться в режимі обсервації. У лікарні для них забезпечено належні умови – харчування та кімнати для відпочинку. На нараді також підняли питання щодо можливості надання додаткової фінансової підтримки з місцевих бюджетів медперсоналу, який перебуває в постійному контакті з інфікованими.

Проведення виїзду до Борзнянського району та перевірка роботи КПП біля села Комарівка відбулось із дотриманням необхідних заходів безпеки, проведенням дезінфекції осіб та авто.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини