Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:52:34

Хресний хід навколо Чернігова з іконою Божої Матері "Іллінська-Чернігівська"

28.03.2020   10:25Агенцiя

26 березня Хресний хід навколо Чернігова був здійснений з іконою Божої Матері «Іллінська-Чернігівська».

Автомобільний хресний хід з читанням акафісту Пресвятій Богородиці звершили клірики Свято-Успенського Єлецького монастиря, – прот. Михаїл Дроняк і диякон Роман Калітан, а також благочинна монастиря мон. Марія (Макієнко) з сестрами обителі.

Зцілення від ікони «Іллінської-Чернігівській», яка прославилася у 1662 році дивом витікання сліз, описані свідком подій святителем Димитрієм Ростовським у творах «Дива Пресвятої і Преблагословенної Діви Марії» (Новгород-Сіверський, 1 677) та «Руно орошенное» (Чернігів, 1683).

Шанований список Іллінської ікони (XIX ст.) знаходився в Єлецькому монастирі до його закриття на початку 20-х рр. XX ст., потім зберігався у київської черниці, яка в 1988 р. передала її наміснику Києво-Печерської лаври єп. Іонафану (Єлецьких); з 1994 р. образ перебуває в обителі.

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».