Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:16:37

Обмеження та заборони на період нересту

26.03.2020   09:03Агенцiя

Загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб безкоштовно, без закріплення водних об’єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів (ст. 47 Водного кодексу України).

Норма цієї статті дозволяє рибалкам – любителям, а також тим, хто займається спортивним рибальством, використовувати водні ресурси для ловлі риби безкоштовно, не маючи при цьому спеціальних документів.

Однак,  важливо розуміти, що до любительського та спортивного рибальства належать способи ловлі риби без застосування обладнання для промислового вилову риби, а також обладнання, що заборонене для використання при ловлі риби в Україні.

Суворо заборонені сітки, неводи, електроприлади, що створюють ударні навантаження та хімічні сполуки та можуть призвести до недієздатності риби чи зашкодити іншим видам водних організмів.Забороняється лов водних живих ресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, вогнепальної та пневматичної зброї, способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм.

Рибалити можна на водоймах загального користування – з берега або з човна, вудками усіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’ятина одного рибалку, та спінінгом.

Обмеження та заборони вводяться на період нересту, коли любительське рибальство дозволяється на спеціально визначених ділянках водойм однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега.

З інтерактивною картою таких місць рибалки любителі можуть ознайомитись за посиланням https://goo.gl/1Dcbns.

Що ж до весняно-літніх заборон на любительське і спортивне рибальство в підконтрольних рибогосподарських водних об’єктах, то вони триватимуть з:
-    25.03 до 24.05 (включно) - р. Дніпро від м. Лоїв до с. Нижні Жари, Республіки Білорусь, р. Сож від населеного пункту Яриловицький Скиток до гирла річки;
-    01.04 до 09.06 (включно) - у всіх водосховищах;
-    01.04 до 20.05 (включно) - у всіх інших річках в кореневих водах;
-    01.04 до 29.06 (включно) - у придатковій системі водойм;
-    25.03 до 30.06 (включно) - лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню в період виношування ікри, личинок і першої линьки.

Слід пам’ятати про заборони  проведення робіт та заходів, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою.  Вони передбачені ст.39 Закону України про «Про тваринний світ». Так, у так званий «Сезон тиші» з 01.04 по 15.06. забороняються пальба, пересування по водоймах за допомогою моторних човнів,  використання маломірних суден, інших шумових заходів, що можуть негативно вплинути на нерест риби.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини