Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:02:16

"Укравтодорівці" відбились від скарг на 141 мільйон: "Данко" програв, "ДС пром груп" виявився тролем

23.03.2020   09:01Агенцiя

Тендерна колегія АМКУ відхилила скаргу ТОВ «Данко» на дії Укравтодору у Чернігівській області, де місцева Служба автодоріг не допустила фірму до участі у трьох тендерах. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Компанія намагалась взяти участь у тендерах на утримання доріг у Чернігівській області на загальну суму понад 141 мільйон гривень, але Служба автодоріг у Чернігівській області відхилила заявки «Данко» разом з пропозиціями ще чотирьох інших фірм. Натомість замовник допустив до торгів лише пару фірм «ШБУ-77» та «ШБУ-14», які постійно імітують конкуренцію аби вигравати підряди на ремонт доріг у Чернігівській та Закарпатській області (див. «Відтінки картелю: «ШБУ-77» та «ШБУ-14»).

«Укравтодорівці» відхилили «Данко» через претензії до документів, якими підтверджується наявність дорожньої лабораторії. Фірма оскаржила своє відхилення і відразу поскаржилась в АМКУ на допущення до торгів «ШБУ-77», яке не подало всіх документів по банківській гарантії. В останній момент перед розглядом скарги, «Данко» вирішила змінити позицію і вже не наполягала на задоволені скарги у частині недопущення до тендеру «ШБУ-77».  АМКУ став на позицію «Укравтодора» – «Данко» відхилили, «ШБУ-77» допустили.

Разом з «Данко» скаргу також подавала фірма «ДС пром груп». Як повідомляли «Наші гроші», цю фірму відхилили за некоректне написання посади співробітника, який у фірмі відповідає за контроль якості ремонтно-будівельних робіт. При цьому замовник допустив «ШБУ-77» до торгів, хоча у цієї фірм теж були некоректно вказані посади аналогічних співробітників.

Однак напередодні розгляду скарги «ДС Пром Груп» без пояснення причин відкликала всі три скарги проти дій замовника та допущення до участі в тендері ТОВ «ШБУ-77». Скарги були відкликані через кілька годин після того, як «Наші гроші» опублікували матеріал з аналізом ситуації.

«ДС пром груп» вже не вперше чинить подібним чином. У лютому фірма також подала чотири скарги на рішення Служби автодоріг у Луганській області і також відкликала їх напередодні розгляду.

Фірма «ШБУ-77» створена у червні 2017 року в Броварах Київської області. Засновником є Андрій Білоус із смт. Велика Димерка, а директором – Дмитро Соловйов.

Білоус керує фірмою «Бітунова Україна» австрійської компанії «Бау Холдінг Бетайлігунс АГ» («Bau Holding Beteiligungs AG») і москвички Таміли Свірідової. Також він значиться підписантом ТОВ «САТ Україна» австрійської фірми «Штрабаг СЕ» («Strabag SE»). Австрійська «Strabag SE» є головною компанією однойменного концерну, куди входить «Bau Holding Beteiligungs AG». Чверть акцій «Strabag SE» належить кіпрській фірмі «Rasperia Trading Ltd» із групи «Базовий Елемент» російського олігарха Олега Дерипаски.

Засновником та директором ТОВ «ДС Пром груп» є житель міста Конотоп Сумської області Дмитро Мусієнко. До 2016 р. засновником компанії був Дмитро Олексійович Притула. Людина з таким ПІБ був помічником нардепа від Партії регіонів Віталія Борта (Донецьк). Крім того, до січня 2017 р. засновником «ДС Пром груп» також значилося АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Ю.Ді.Джи», засновником якого була дружина депутата Ольга Борт.

Керівником київського ТОВ «Данко» є Юлія Бебіх, а власником фірми – Валентина Чумак. Обидві прописані у Донецькій області.

http://nashigroshi.org/2020/03/23/ukravtodorivtsi-vidbylys-vid-skarh-po-tenderam-na-141-mil-yon-danko-prohrav-ds-prom-hrup-vyiavyvsia-trolem/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини