Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:46:05

У січні-лютому обласна служба зайнятості укомплектувала 62% заявлених вакансій

21.03.2020   11:18Агенцiя

На початок березня в області налічувалось 11,9 тисячі безробітних — на 5,5% менше, ніж торік, повідомляють у Чернігівському обласному центрі зайнятості.

Водночас роботодавці потребували 1,3 тисячі працівників. Тож на кожне вільне робоче місце претендувало дев’ять осіб.

Протягом січня-лютого цього року роботою забезпечено 3,8 тисячі громадян, з них 61,8% працевлаштовані до надання статусу безробітного. За направленням служби зайнятості роботу знайшли 1,3 тисячі зареєстрованих безробітних.

Зокрема, 37 осіб були працевлаштовані завдяки компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску, 5 — шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи. Крім того, 760 безробітних за направленням служби набували нових професій та підвищували кваліфікацію. Це на 81% більше, ніж минулого року.

У громадських та інших роботах тимчасового характеру брали участь 474 безробітних.

За словами директора обласного центру зайнятості Лідії Падалки, у січні-лютому 2020 року порівняно з відповідним періодом 2019-го на 6,2% збільшилась кількість роботодавців, які співпрацювали зі службою (всього 2,1 тисячі).

Майже на 8% побільшало й вакансій. Загалом упродовж двох місяців їх налічувалося 5,9 тисячі, 62% з яких укомплектувала служба зайнятості.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.