Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:33:45

Єдина відмінність у роботі соцслужб та Пенсійного фонду під час карантину - обмежений особистий прийом

18.03.2020   10:23Агенцiя

Про це повідомили директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін та начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко.

За словами Олега Русіна, всі соціальні виплати, пільги та субсидії здійснюються у звичному порядку.

Не змінюється і система соціального обслуговування самотніх непрацездатних громадян, адже для багатьох із них візит соціального працівника — єдиний зв’язок зі світом за межами оселі. Усі соцпрацівники проінструктовані стосовно того, як діяти у випадку, якщо в їх підопічного з’являються ознаки інфекційного захворювання.

Зміни у роботі інтернатних закладів полягають в обмеженні відвідувань, забороні масових заходів, проведенні температурного скринінгу кілька разів на день та посиленій дезінфекції приміщень.

Олег Русін наголосив на тимчасовості та вимушеності обмежень та зазначив, що з питань отримання соціальних послуг не варто звертатися до органів соціального захисту особисто, оскільки такий прийом громадян тимчасово призупинений. Натомість консультації можна отримати за телефонами гарячої лінії (04622) 5-60-97 з приводу оформлення субсидій та (04622) 5-38-69 — з інших питань соціального захисту.

Головне управління Пенсійного фонду в області, за інформацією його начальника Юрія Юрченка, не змінює графіка роботи сервісних центрів. Виняток — сервісний центр №2 у Чернігові (вул. Мазепи, 19), де надання послуг обмежене оформленням допомоги на поховання, оформленням недоотриманої пенсії за померлого родича та прийняттям документів для первинного призначення пенсії у випадку, коли спливає тримісячний термін з дати її можливого призначення.

Юрій Юрченко акцентував також, що переважну більшість послуг Пенсійного фонду можна отримати онлайн, консультації — за телефонами гарячої лінії сервісних центрів.

На сьогодні, повідомив начальник обласного управління Пенсійного фонду, вже профінансовано 67% місячної потреби у пенсіях, всі вони виплачуються за графіком у звичний для отримувачів спосіб.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.