Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:34:55

53 сесію Чернігівської міської ради 7 скликання чернігівців просять дивитися онлайн

17.03.2020   09:12Агенцiя

Запланована на 26 березня сесія Чернігівської міської ради не відміняється.

16 березня, відбулося передсесійне засідання Погоджувальної ради. Разом з тим, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на цьому засіданні публічно звернувся до всіх членів громади міста з проханням врахувати складну епідемічну ситуацію й не приходити на сесію, а переглядати її онлайн. Якщо у когось із громадян є нагальне питання – його готові розглянути окремо поза сесією. 

Як зазначалося на Погоджувальній раді, більшість питань, винесених на цю сесію – технічні. Додатково поставлять на розгляд лише ті, які пов’язані з організацією протидії коронавірусу. Зокрема, організаційні (щодо з реєстрації людей, які прибувають з-за кордону України, правил пересування і т. д.). Можливо, щодо перерозподілу коштів для посилання можливостей медиків.

Також на сесії планується прийняти звернення до Президента і Уряду України щодо заходів, які, на думку Чернігівської міської ради, треба негайно вжити й виписати їх у відповідних законопроектах або постановах Кабінету міністрів. На думку Владислава Атрошенка, до цього звернення мають увійти й пропозиції щодо відміни законодавчих норм, виконання яких у нинішній економічній ситуації призведе до ще більшої кризи.

Міський голова наголосив, що стосовно організації протидії коронавірусу його позиція наступна: ми ще не знаємо глибини проблеми, а ситуація розвивається надзвичайно швидко. Тому всі питання будуть вирішуватися по мірі виникнення.

- Ліків від цієї інфекції на сьогодні немає. Вберегтися реально можна тільки мінімізувавши контакти. Для тих хто прилітає з-за кордону – обсервація і контроль, поки не стане зрозуміло, чи є в людини це захворювання.

Організаційні заходи – те, що зараз буде в наших силах: ми збільшимо кількість захисних костюмів для лікарів, бо в першу чергу треба рятувати їх. Зараз ми проговорюємо і збільшення фінансування (заробітних плат) лікарям, які будуть безпосередньо задіяні при лікуванні цих хворих.

Ліжкомісця: як показує практика інших держав, організуються по мірі необхідності за рахунок інших відділень. Інші хвороби в цей час просто не лікуються. Але зараз нам іти на випередження, виселити людей з іншими хворобами для того, щоб зарезервувати просто палати – поки що немає сенсу.

Ситуація є надзвичайно складною, наслідків ми не можемо зараз прогнозувати – ані по кількості людей, які захворіють, ані взагалі що буде з цією пандемією (винайдуть чи не винайдуть ліки). Економічні наслідки – ми тільки розуміємо, що вони будуть складними, але наскільки – час покаже, - прокоментував Владислав Атрошенко зокрема.

Також міський голова повідомив, що місто цього дня очікує першу невелику партію тест-систем для виявлення коронавірусу, а також шукає можливості придбати додаткові апарати ШВЛ.

Щодо інших питань сесії він проінформував, що з питань її порядку денного, буде відкликане як недопрацьоване питання №4 - щодо збільшення площі квартир, при реконструкції яких не береться пайовий внесок. Його винесуть на розгляд пізніше.

***
Пряму трансляцію сесійного засідання можна переглядати як на сайті Чернігівської міської ради, так і на сторінці "Прес-служба Чернігівської міської ради" в соцмережі Facebook.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини