Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:41:25

На дорогах Чернігівщини ремонтують знаки та відбійники

12.03.2020   11:21Агенцiя

В рамках експлуатаційного утримання автошляхів державного значення на замовлення Служби автомобільних доріг у Чернігівській області підрядні організації виконують заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху.

Відбійники та знаки – важливі елементи безпеки дорожнього руху. Бар’єрне огородження призначене для запобігання виїзду автомобіля за межі дорожнього полотна і для гасіння енергії удару при зіткненні з ним. Знаки - засоби організації дорожнього руху, які представляють собою стандартизовані графічні малюнки, що передають певні повідомлення учасникам дорожнього руху: знаки пріоритету, попереджувальні, заборонні, наказові, інформаційно вказівні.

З початку 2020 року на дорогах Чернігівської області встановлено та замінено понад чотири сотні дорожніх знаків. Зокрема у лютому-березні, для підвищення безпеки дорожнього руху (особливо у місцях переходу пішоходів та поблизу навчальних закладів) встановлювались знаки  «Пішохідний перехід» та «Діти», а також інші.

Також регулярно проводяться роботи по відновленню бар’єрного огородження. Усього з початку 2020 року на дорогах Чернігівської області відремонтовано близько трьох сотень метрів відбійників. Пошкоджені деталі бар’єрного огородження замінено на нові та встановлювались відсутні кінцеві елементи.

Просимо користувачів автомобільних доріг дбайливо ставитись до засобів облаштування дорожньої обстановки. Їх навмисне пошкодження та крадіжка становить загрозу безпеці дорожнього руху автомобільного транспорту, до того ж є адміністративним правопорушенням. Часто металеві знаки та елементи бар’єрного огородження недобросовісні громадяни крадуть з метою отримання наживи. Таким чином оцінюючи людське життя у кілограмах металобрухту. Просимо жителів населених пунктів не бути залишатись осторонь та повідомляти про факти крадіжки засобів облаштування дорожньої обстановки до поліції. Ваша небайдужість може врятувати комусь життя.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини