Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:43:56

Запровадження системи НАССР у закладах соціального обслуговування Чернігівщини

06.03.2020   09:46Агенцiя

Семінар-нарада за участю керівників закладів соціального обслуговування та представників Держпродспоживслужби області щодо запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів пройшов у Департаменті соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Звертаючись до присутніх, його керівник Олег Русін наголосив на актуальності проведення навчання, оскільки в кожній інтернатній установі системи соціального захисту населення є харчоблоки. І щоденне приготування їжі для підопічних має відбуватись із дотриманням відповідних вимог. Тож згідно з  чинними нормативними актами необхідно забезпечити підготовку матеріалів щодо процесу впровадження в закладах, де здійснюється харчування, постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР).

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен у презентативній формі ознайомив керівників інтернатних закладів із законодавчою базою у сфері безпечності харчових продуктів і основними аспектами впровадження системи НАССР. Він також докладно розповів про основні етапи реєстрації потужностей харчоблоків установ, алгоритм здійснення їх аудиту та інспектування і окрему увагу звернув на відповідальність, передбачену за невиконання вимог законодавства стосовно запровадження системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Крім того, обговорювались проблемні моменти співпраці з операторами ринку, які постачають до інтернатних установ продукти харчування.

НАССР – це надійність, безпечність, здоров’я людей та інвестиції у майбутнє, зазначив Юрій Павлішен, підбиваючи підсумки семінару-наради. Його учасники отримали відповіді на численні запитання стосовно впровадження системи НАССР.

Під час навчання також не залишилась поза увагою тема коронавірусу, зокрема йшлося про методи профілактики цього небезпечного захворювання і його поширення на території України, в тому числі на Чернігівщині.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини