Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:16:06

Про готовність Чернігова протистояти поширенню коронавірусу. ВІДЕО

05.03.2020   12:33Агенцiя

У Чернігові виконуються всі протиепідемічні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу. У місті створений спеціальний штаб, всі медичні заклади, які будуть задіяні в діагностиці та лікуванні можливих хворих, відпрацювали алгоритм дій медпрацівників. Про це повідомив начальник Управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар під час брифінгу в міській раді 4 березня.

За його словами, з міського бюджету виділені 400 тис.грн для міської лікарні№ 2. Таких пацієнтів прийматиме інфекційне відділення цієї лікарні, оскільки там є всі необхідні умови для їх лікування. Для того, щоб це відділення було повністю готове до прийняття можливих хворих, за ці кошти також будуть придбані спеціальний одяг для захисту персоналу, дезінфікуючі засоби, інші засоби медичного призначення, антибіотики, необхідні для лікування коронавірусу.

Владислав Кухар також розповів про алгоритм дій для мешканців міста. Зокрема, якщо у хворого спостерігається підвищення температури більше 38,5 градусів, є сухий кашель та задишка, то треба негайно викликати швидку допомогу, яка готова до подібних викликів. За відповідною адресою виїжджатиме спеціальна інфекційна бригада, яка й прийматиме рішення щодо госпіталізації пацієнта.

Крім того, він ще раз наголосив, що в такій ситуації не треба панікувати, потрібно постійно дотримуватися правил рекомендованих Міністерством охорони здоров’я України. Зокрема, частіше мити руки, при чханні використовувати серветки, які відразу викидати, частіше провітрювати приміщення та уникати скупчення людей.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини