Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:13:09

Линовицька громада розпочала роботу над стратегією розвитку

04.03.2020   17:28Агенцiя

У вівторок, 3 березня відбулося перше засідання робочої групи з розробки стратегії Линовицької ОТГ.

З вітальним словом до учасників засідання звернулася Ірина Кудрик, директорка Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою». Вона розповіла про діяльність Програми та завдання, які виконує Чернігівський РО.
Ірина Кудрик підкреслила, що стратегічне планування – це важливий інструмент для розвитку об’єднаної територіальної громади. «Важливою в цій роботі є експертна та методична підтримка. Впродовж трьох років за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» в Чернігівській області 16 громад розробили та реалізовують стратегії розвитку. Цей документ допомагає структурувати цілі, завдання, сформулювати бачення та мету, сфокусувати зусилля на розвитку пріоритетних сфер економіки та модернізації соціальної інфраструктури», - зазначила вона.

Віталій Нестерко, голова Линовицької селищної ради, зазначив: «Наша громада – прогресивна, але ми відстаємо від інших ОТГ у деяких сферах. За час існування вдалося отримати певні результати та досягти змін на території. Але ми це робимо якось хаотично та не системно. Для ефективного розвитку нам необхідна стратегія розвитку громади. Переконаний, разом із Чернігівським регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою» ми напрацюємо якісний документ, який в подальшому стане дороговказом для кожного мешканця ОТГ».

Консультаційний та експертний супровід процесу розробки стратегії надає Володимир Бойко, експерт з регіонального розвитку та територій Чернігівського РО. Він розпочав із основних засад стратегічного планування, пояснив етапи роботи над документом, зробив огляд нормативних актів та законів, які стосуються стратегічних планів.

Методика розробки стратегії розвитку передбачає чотири засідання робочої групи під час яких учасники проаналізують сильні та слабкі сторони громади, конкурентоспроможність, загрози та ризики. Окрім того проведуть соціально-економічний аналіз ОТГ та дослідження громадської думки, напрацюють стратегічні цілі, технічні завдання та проектні ідеї.

«Стратегія розвитку допомагає правильно сконцентрувати ресурси, раціонально використовувати територію, інфраструктуру, залучати фінанси і фахівців до реалізації проектів та розвитку території. Ключовим показником для стратегії є соціально-економічний ландшафт території», - підкреслив Володимир Бойко. І додав, що дуже важливо зробити якісний соціально-економічний аналіз діяльності громади, який є об’єктивним показником. Не менш важливим, на його думку, є вимірювання настроїв населення, тобто вивчення громадської думки. В поєднанні ці показники дають ґрунтовні стартові умови для подальшої роботи.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини