Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:45:51

Як колишня військова стала кутюр’є

02.03.2020   10:58Агенцiя

Чернігівка Олена Ремезь близько 20 років віддала службі в Збройних Силах України. Вона з родини спадкових військових, її чоловік також колишній військовий. За цивільною спеціальністю жінка кравчиня чоловічого, жіночого та дитячого одягу. Протягом всього життя вона шила різні речі, як на замовлення так і для власного задоволення.

Життя після військової служби

До призову в армію Олена тривалий час працювала в ательє вищого класу. Не полишала вона своє захоплення і у війську. З 1994 року жінка проходила військову службу на різних посадах, але через сімейні обставини наприкінці 2014 року вимушена була звільнитись з армії з посади начальника приймального радіовузла у військовому званні прапорщик. Певний відбиток на залишення військової служби наклало те, що 23-річний син Олени є інвалідом та довгий час хворіє на дитячий церебральний параліч,  за фахом він спеціаліст з IT-технологій. 

Ідея відкриття  власної справи з пошиття одягу належала саме йому, а Олена лише підтримала його в цьому. Він особисто розробив сайт в інтернеті, постійно наповнює його світлинами з готовою продукцією та виготовляє  візитівки для клієнтів. Для жінки дуже важливим було підтримати сина, його ідеї, навіть питання отримання доходу для неї не мало особливого значення.
   
Започаткування мазепинки у війську дало поштовх для відкриття власної справи
   
В подальшому майстриня тримала зв'язок з армією, певний час вона присвятила себе військовій моді, зокрема жінка шила на волонтерських засадах літні військові головні убори – так звані «мазепинки». Стилізовані «мазепинки від пані Олени», такий власний бренд започаткувала жінка, схожі на  головний убір українських січових стрільці та символізують національний кашкет.
     
- Літній варіант «мазепинки», який зараз існує у війську шила безпосередньо я, її приміряли перші особи держави та Збройних Сил України. В подальшому такі кашкети потрапили і до українських бійців. Я була і кравчинею, і конструктором, і істориком. Постійно потрібно було щось читати, розробляти різні варіанти, моделювати та звичайно шити, щоб це сподобалось українським захисникам.  І коли була презентація в березні 2015 року – це був справжній енергетичний вибух. Пізніше через соціальні мережі я отримувала численні замовлення на виготовлення мазепинок від військовослужбовців, прикордонників, нацгвардійців, добровольців, волонтерів та місцевих мешканців. У мене навіть були замовлення з Канади та Німеччини, - розповіла Олена Ремезь.
     
На фронт «мазепинки» та інші необхідні речі Олена передавала військовим абсолютно безкоштовно. Згодом вона пошила і модернізовану «мазепинку», яка відрізнялася від попередньої пластиковим козирком. Загалом кравчиня розробила близько 60 різноманітних варіацій «мазепинок», від військової до суто жіночої.
   
120 тисяч гривень коштує відкриття бізнесу з пошиву одягу

Вже пізніше Олена відкрила власну справу з пошиття різноманітного одягу, маючи особисті заощадження на це. Майстриня вважає, що справжній підприємець повинен бути універсальним.
   
- Треба бути юристом, бухгалтером, дизайнером, менеджером, логістом, фахівцем з комп’ютерних технологій. Все це поєднує звичайні, на перший погляд, критерії, необхідні для управління власним бізнесом, зокрема це  складання  договорів, ведення бухгалтерського обліку і подання звітів до податкової, спілкування з клієнтами, розробка дизайну замовлення, підтримання власного сайту, просування продукції через соціальні мережі, доставка замовлень, оренда приміщення тощо. Ну і звичайно треба мати бажання і певні навички. Багато чому я навчилася на курсах перепідготовки для військовослужбовців, звільнених в запас «Україна-Норвегія» при Чернігівському національному технологічному університеті, я здобула тут базову підготовку з  ведення підприємницької діяльності, - зазначила Олена Ремезь.
   
Як вважає кравчиня, для відкриття такого бізнесу потрібно мати кошти, не менш ніж 120 тисяч гривень. Це сучасне обладнання, меблі, манекени та багато іншого.
   
Останнім часом жінка  отримує  замовлення  від магазинів сучасного одягу на пошиття суконь, багато клієнтів звертаються аби пошити одяг, як чоловічий так і жіночий або дитячий. Багатий досвід Олени в цій справі дозволяє робити це швидко та якісно.
   
На майбутнє кравчиня прагне відкритий власний гурток з шиття та навчати цій справі дітей, які мають до цього хист.
   
Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України АрміяInform

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини