Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:42:32

Звіт про виконання міського бюджету Чернігова за 2019 рік прийнятий на сесії

28.02.2020   10:15Агенцiя

27 лютого на черговій 52 сесії Чернігівської міської ради 7 скликання депутати прийняли звіт про виконання міського бюджету Чернігова за 2019 рік.

За минулий рік до бюджету міста загалом надійшло 3 224,2 млн грн. З них власні надходження склали 1 934 млн грн, офіційні трансферти - 1 290,2 млн грн. Що стосується власних надходжень, то вони в порівнянні з позаминулим роком збільшилися на 274,9 млн грн.

Видатки бюджету

Найбільш фінансово затратною є соціально-культурна сфера – майже 68,9% усього бюджету. Зокрема, найбільше коштів потребують такі галузі, як освіта – 32%, охорона здоров’я – 13,6% та соціальне забезпечення – 19,1%.

Якщо аналізувати видатки за економічною структурою, то оплата праці з нарахуваннями склала 35,7% витрат, пільги, житлові субсидії та інші виплати соціального значення – 22,2%, капітальні видатки – 22,1%

Сума видаткової частини бюджету у 2019 році в розрахунку на 1 жителя складає 11 194,26 грн.

На освіту в порівнянні з минулим роком видатки збільшилися на 4,7% і склали 1 033,2 млн грн з урахуванням освітньої субвенції та коштів міського бюджету. Кількість здобувачів середньої освіти в Чернігові у звітному періоді в порівнянні з попереднім збільшилася.

Зокрема, у виглді субвенції з державного бюджету на облаштування освітнього простору для початкових класів з державного бюджету надійшло 4,9 млн грн, також на ці видатки було використано 2,4 млн грн коштів міського бюджету. Були придбані сучасні комп’ютери, меблі та дидактичні матеріали.

Видатки на охорону здоров’я в порівнянні з минулим роком зменшилися і складають 437,6 млн грн. Зменшення обумовлене тим, що перша ланка надання медичної допомоги перейшла в 2019 році на інший механізм фінансування.

Що стосується напрямку культури та туристичної складової, то фінансування збільшилося і в цілому склало 87,9 млн грн.

Фінансування галузі фізичної культури та спорту в порівнянні з 2018 роком було на 23,8% більше і склало 43 191,2 тис. грн. У Чернігові бюджетним коштом було відремонтовано дві дитячо-юнацькі спортивні школи. Також у 2019 році вперше було отримано субвенцію на будівництво мультифункціонального спортивного майданчика.

Видатки на галузь житлово-комунального господарства склала 411,1 млн грн. Переважна частина видатків витрачається на благоустрій – 196,9 млн грн. Фінансувалися програми сприяння створенню ОСББ, часткового відшкодування кредитів ОСББ, отриманих за державною програмою, проводилися капітальні ремонти ліфтів тощо.

Що стосується об'єктів благоустрою, то в цілому видатки склали 196,9 млн грн. З них капітальні видатки складають всього третину – 63,7 млн грн.

Утримання дорожного господарства: у порівнянні з минулим роком на поточний ремонт видатки зменшилися, проте, збільшилися на капітальний ремонт. Було витрачено 155,2 млн грн (на 21,8% більше ніж у 2018 році). Проведені роботи по капітальному ремонту вулично-дорожньої мережі на 68 млн грн, капітальний ремонт тротуарів –  на 15 млн грн, капітальний ремонт доріг приватного сектору – на 9,4 млн грн і капітальний ремонт та будівництво світлофорних об'єктів – на 7,5 млн грн.

Підтримка транспортної галузі у 2019 році склала 104,8 млн грн, що на 10,9 млн грн більше ніж у попередньому році. Зокрема, компенсація пільгових перевезень – 73,5 млн грн.

На розвиток електротранспорту в минулому році було витрачено 31,3 млн грн: придбано 6 тролейбусів на загальну суму 29,7 млн грн, також проводилися роботи з оновлення транспортної контактної мережі та капітального ремонту кабельних ліній.

Чернігів серед співмірних обласних центрів займає 2 позицію по бюджету розвитку на 1 жителя.

У місті продовжується реалізація програми Громадського бюджету. У порівнянні з позаминулим роком сума на реалізацію проєктів-переможців-2019 (які втілюються у 2020) більша на 2,5 млн грн.

Також здійснюється фінансування інших цільових програм, які прийнті в місті, зокрема:
- на підтримку народжуваності спрямовано 16,5 млн грн;
- на програму боротьби з онкологічними захворюваннями – 12,4 млн грн;
- на програму молодіжного житлового кредитування – 2,8 млн грн.
 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.