Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:44:04

У Чернігові відкрили Центр підтримки підприємництва, інновацій та стартапів. ВІДЕО

27.02.2020   11:50Агенцiя

Для Чернігівщини це надзвичайно знаковий і важливий проєкт, який стане потужною ресурсною платформою для розвитку бізнесу. До речі, це перший в Україні розвитковий проєкт, фінансово підтриманий ДФРР.

У відкритті Business Hub Chernihiv region взяли участь Посол Європейського Союзу в Україні, Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, голова обласної ради Ігор Вдовенко. Посол відзначив знайний економічний та інноваційний потенціал наших бізнесменів. У рамках візиту європейська делегація ознайомилась з роботою двох чернігівських підприємств – Symvol Company та Collar Company – дуже різних за сферами діяльності, але схожими тим, що були започатковані інноваторами. Це дві історії успіху свого часу невеликих компаній, які змогли вийти з Чернігова на глобальний світовий ринок.

У ході брифінгу Андрій Прокопенко повідомив журналістам, що влада всебічно сприяє створенню на місцях надійної інфраструктури підтримки малого та середнього бізнесу. І відкриття Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів є одним з цих важливих кроків.

– Чернігівщина – дуже вдалий і перспективний регіон для таких ініціатив. На сьогодні 80% всіх робочих місць в області згенеровані саме малим та середнім бізнесом. І Бізнес Хаб – та платформа, що дозволить додати новий імпульс цьому процесу. Вдячні всій команді Центру, всій команді проєкту. Сподіваємось, що це якраз буде тим новим етапом, щоб рухатись далі, – сказав Андрій Прокопенко.

Бізнес Хаб – сучасний простір для обміну ідеями та кращими практиками серед підприємців, інноваторів та управлінців. Підприємці тут зможуть скористатися різними програмами інкубації та акселерації, послугами коворкінгу. Також є можливість отримати консультативну, менторську підтримку для започаткування та ведення власної справи. Зараз вже працює школа IT–програмування із залученням шведських партнерів. Навесні мешканці області зможуть отримати інформаційно-консультаційну підтримку на базі так званого «вікна підприємця».

Центр підтримки підприємництва працюватиме у тісній співпраці з іншими важливими елементами підприємницької екосистеми області: Центром інформаційної підтримки бізнесу EU4Business, заснованим на базі Чернігівської регіональної ТПП, та інформаційним пунктом для підприємців, що працює в Чернігівському ЦНАПі.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.