Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:35:19

"Внутрішній контроль та аудит – як основа підвищення ефективності місцевих бюджетів"

22.02.2020   11:33Агенцiя

20 лютого у м.Києві відбулася презентація та експертне обговорення напрацювань проекту «Внутрішній контроль та аудит – як основа підвищення ефективності місцевих бюджетів у 4-х регіонах України», який був реалізований у 8-ми громадах Миколаївської, Дніпропетровської, Чернігівської та не окупованої частини Луганської області.

У заході взяли участь Катерина Давенпорт політична радниця посольства Великобританії в Україні, Наталія Дрозд експерт проекту ГО «Центр Доброчин», В'ячеслав Лега начальник відділу юридично-кадрового забезпечення апарату виконавчого комітету Ніжинської міської ради та Євгенія Копилова начальник сектора з питань претензійно-позовної роботи та запобігання корупції відділу юридично-кадрового забезпечення апарату виконавчого комітету, а також представники громад в яких був реалізований проект.

Спікери заходу розказали про досягнення і проблеми виконання вимог національного законодавства по запуску системи внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту:
1.Яку користь дає запровадження системи управління якістю у місцевих громадах та областях;
2.Як відбувається запровадження системи управління якістю на місцевому та обласному рівнях.

Учасники заходу обговорили як на національному рівні сформувати дієві механізми контролю за невиконання/не належне виконання згаданих вимог національного законодавства та як підвищити компетенції місцевих посадовців, депутатів що відповідають за запровадження системи внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту.

За матеріалами відділу юридично-кадрового забезпечення апарату виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.