Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:21:45

Ніжин: щотижнева оперативна нарада при міському голові

17.02.2020   13:32Агенцiя

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Традиційно на нараді було заслухано відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

До сектору звернень громадян Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади надійшло 67 звернень від жителів міста (це на 14 менше ніж минулого тижня). 7 звернень було зареєстровано на «Урядову гарячу лінію». 42 звернення перебувають на контролі. Надано відповідь на 37 заяв. Мешканці громади зверталися з таких питань: надання матеріальної допомоги; надання консультацій щодо створення ОСББ, зміна графіку руху громадського транспорту; соціальний захист дітей.

Заступник начальник управління культури і туризму Антоніна Купрій поінформувала присутніх про основні події та заходи цього тижня: 18.02.2020 о 16-00 годині - засідання оргкомітету з підготовки та проведення Дня міста в 2020 році. 20 лютого 2020 року о 10-00 годині відбудеться покладання квітів до пам’ятного знаку «Герої Небесної Сотні».

Олександр Костирко генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» поінформував про стан загальної епідеміологічної ситуації на території м.Ніжина упродовж минулого тижня. На ГРИП та ГРВІ захворіло 265 осіб це на 137 більше ніж позаминулого тижня. Дітей – 84 (віком від 0-14 років) та 108 – дорослі (віком від 30-64 років). Щодо інфекційної захворюваності: На гострі ентероколіти - 8 чоловік (3 дітей, 5 – дорослих), вітряну віспу захворіла – 1 особа(ДНЗ №13), скарлатина – 5 осіб (діти). До інфекційного відділення госпіталізовано:  сальмонельоз – 1 особа, ротовірус – 1особа та 1 особа – ГРИП.

До медичних закладів (поліклінічних відділень) міста звернулось 4323 особи, з них 916 – дітей. До стаціонару госпіталізовано 248 чоловік, проведено 54 – операційних втручань,  82 звернення до травматичного пункту та 5 осіб звернулося  за антирабічною допомогою.

Олександр Михайлович зазначив, що 14 лютого 2020 року в місті з робочим візитом перебував голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, який наголосив, що в цьому році планується масштабне оновлення приймальних відділень опорних лікарень з встановленням сучасного обладнання. Місто Ніжин увійшло в 4 лікарень - ІІ рівня по області, як лікарні прирівняні до обласного значення. Національна Служба здоров’я України (НСЗУ) закуповуватиме медичні послуги в медичних закладах усіх рівнів надання медичної допомоги, усіх організаційно-правових форм за винятком бюджетної установи та всіх форми власності. Ці послуги НСЗУ оплачуватиме згідно з угодою медзакладу (постачальником). Вимоги до медпослуг у рамках Програми медичних гарантій (ПМГ) включають, зокрема, вимоги до екстреної медичної допомоги, вимоги до первинної меддопомоги, а також до вторинної (амбулаторної) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги.

Згідно з проектом вимог, медпослуги, що надаються в амбулаторних умовах, включатимуть амбулаторні медпослуги, лабораторну, функціональну та інструментальну діагностику, малі хірургічні втручання, ургентну стоматологічну допомогу, медичну реабілітацію (крім тієї, що надається в стаціонарних умовах). Крім того, у рамках ПМГ буде виділено пакети пріоритетних медичних послуг інструментальних досліджень для ранньої діагностики найбільш поширених онкологічних захворювань: гістероскопія, гастроскопія, колоноскопія, цистоскопія, бронхоскопія та мамографія.

Цей напрям визначений пріоритетним у сфері охорони здоров'я у 2020-2022 роках.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко звернув увагу присутніх, що 25 лютого о 17-00 годині у міському драматичному театрі ім.М.Коцюбинського відбудеться благодійна вистава, кошти з якої будуть перераховані на лікування ніжинця Нікіти Постнікова (наразі лікування проходить в італьйській клініці). Усі бажаючі мають змогу долучитися до перегляду та збору коштів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.