Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:07:36

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

12.02.2020   08:52Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 11 лютого до 8:00 12 лютого 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 5 пожеж та 1 випадок знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.


Стан доріг:

Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах області працювало 16 одиниць техніки та 23 працівника від ДП "Чернігівський облавтодор". Стан доріг та мостів задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.


Ліквідація аварійної ситуації на системах життєзабезпечення:

Внаслідок несприятливих погодних умов (пориви сильного вітру) 10 лютого внаслідок пошкодження пошкодження повітряних ліній електропостачання без електроенергії залишались мешканці 47 населених пунктів в 9 районах області.
Станом на 23 год. 11 лютого аварійно-відновлювальні роботи закінчено, електропостачання відновлено силами ПАТ "Чернігівобленерго" в повному обсязі.


Інформація про стан функціонування об'єктів життєзабезпечення:

Внаслідок пошкодження міжселищного газопроводу високого тиску діаметром 219 мм, яке було порушено 07 лютого, станом на 06 год. 12 лютого без централізованого газопостачання залишаються 718 абонентів у 3 населених пунктах Коропського (смт Понорниця - 435 абонентів) та Сосницького (с. Авдіївка - 193 абоненти, с. Шаболтасівка - 90 абонентів) районів. Відновлювальні роботи тривають: проведено газозварювальні роботи, здійснено продувку газопроводу, перевірку його на герметичність та заповнення газом. З 8 год. 12 лютого будуть розпочаті роботи з підключення абонентів до газопостачання.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Борзна на перехресті  вулиць Красносільського та П. Куліша  о 18 год. 26 хв. 11 лютого водій  автомобіля  " ЗАЗ-1102"  здійснила наїзд  на велосипедиста. В результаті ДТП велосипедист отримала тілесні ушкодження  та була госпіталізована до Борзнянської центральної районної лікарні.


Пожежі в житловому секторі – 5:

- в с. Олексинці Срібнянського району в господарстві по вул. Грушевського, 26  о 07 год. 05 хв. 11 лютого сталася пожежа житлового будинку (7х9 м, стіни дерев'яні, покрівля черепична). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 5 кв. м. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей;

- в с. Лосинівка  Ніжинського району в господарстві по вул. Партизанській, 6 об 11 год. 11 лютого сталася пожежа літньої кухні (4х6 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено майно, пошкоджено стіни. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроустановок та електромереж.

- в м. Бахмач в господарстві по вул. Перемоги, 42 об 11 год. 06 хв. 11 лютого сталася пожежа господарчої будівлі (5х15 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 10 кв. м, пошкоджено стіни на площі 2 кв. м та майно. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем господаря;

- в с. Погорільці Семенівського району в господарстві по вул. Шевченка, 3 о 17 год. 07 хв. 11 лютого сталася пожежа господарчої будівлі (6х12 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю на площі 12 кв. м та 1 т грубих кормів, пошкоджено перекриття на площі 5 кв. м. Причина пожежі -коротке замикання електромережі;

- в  с. Количівка  Чернігівського району в господарстві по вул. Ніжинська, 37  о 05 год. 12 лютого сталася пожежа господарчої будівлі (3х4 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина пожежі та збитки встановлюються.

Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області  о 13 год. 45 хв. 11 лютого було знищено  артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої світової війни, який було виявлено  10 лютого біля с. Грабів Ічнянського району.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах   9-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –  11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 9 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  11 лютого 20 години 12 лютого очікується хмарна погода з проясненнями, невеликий мокрий сніг з дощем, на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі від 2º морозу до 3º тепла, вдень 1- 6º  тепла.
По Чернігову хмарна погода з проясненнями, невеликий мокрий сніг з дощем, на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний  7-12 м/с. Температура вночі від 1º морозу до 1º тепла, вдень 2–4º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.