Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:06:36

Відбулась прес-конференція про новий тариф та окремий розподіл за газ

05.02.2020   14:18Агенцiя

4 лютого відбулась прес-конференція для ЗМІ про «Новий тариф та окремий розподіл за газ». Згідно з рішенням НКРЕКП, від січня 2020 року споживачі газу будуть по новому оплачувати доставку газу.

Держрегулятор вніс зміни до Типового договору на розподіл газу і Кодекс ГРМ, тепер доставка газу видалена з рахунків за газ. Тому всі споживачі отримають окремі рахунки: один за газ, другий - за його доставку. Таким чином споживачі газу зможуть побачити кому і за які послуги вони оплачують кошти.

«Структура тарифу на розподіл природного газу не змінюється і не буде змінюватися. Ця послуга є комплексною, яка включає в себе - постійну підтримку необхідного тиску в газових мережах, встановлення лічильників їх контроль та періодична повірка. Це поточні та аварійні ремонти газопроводів, модернізація мереж, які включені в інвестиційну програму. І звичайно ж робота аварійно-диспетчерської служби, 24 години 7 днів на тиждень. Саме це гарантує споживачам безперебійне та безаварійне газопостачання», - зазначила голова правління АТ «Чернігівгаз» Алла Ярова.

Вартість доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта і залежить від використаного ним обсягу газу в минулому газовому році. Газовий рік – це проміжок часу з 1 жовтня по 30 вересня.

«Обсяг використаного газу за цей період буде рівними частинами розділений на 12 частин і буде щомісячна плата множитися на тариф за доставку природного газу, який на сьогоднішній день складає 1 грн 7 коп. з ПДВ. Так отримуємо вартість доставки на місяць», - повідомив комерційний директор АТ «Чернігівгаз» Сергій Савченко.

Щомісячний платіж за доставку газу буде однаковим та незмінним впродовж року. Відповідно до умов Типового договору на розподіл газу, вартість послуг з доставки газу побутовий споживач повинен сплачувати до 20 числа місяця, в якому надаються послуги. Споживачі можуть сплатити за доставку одним платежем — наперед за два місяці або півроку. Таким чином вони зменшать свої витрати на комісію при проведенні платежів. Рахунки для оплати послуг розподілу природного газу споживачі будуть отримувати поштою. Є також можливість завантажити та оплатити рахунок онлайн - в Особистому кабінеті на сайті 104.ua.

Переваги рівномірних платежів впродовж року, в першу чергу відчують споживачі які використовують природній газ для автономного опалення будинку. Взимку, коли споживачі значно збільшують використання газу, платіж за доставку газу залишиться незмінним. Тому в холодну пору року фінансове навантаження при сплаті за газ зменшується.

Від обсягів споживання залежить плата споживача за доставку в наступному році. Якщо в продовж газового року споживач зменшить споживання газу, то в наступному році за доставку буде платити менше.

Нові клієнти, а також ті споживачі, які у попередній газовий рік не споживали газ, отримають рахунки, виходячи із планових об’ємів групи споживання, до якої вони відносяться.

АТ "Чернігівгаз"

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини