Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:42:15

Відбулась прес-конференція про новий тариф та окремий розподіл за газ

05.02.2020   14:18Агенцiя

4 лютого відбулась прес-конференція для ЗМІ про «Новий тариф та окремий розподіл за газ». Згідно з рішенням НКРЕКП, від січня 2020 року споживачі газу будуть по новому оплачувати доставку газу.

Держрегулятор вніс зміни до Типового договору на розподіл газу і Кодекс ГРМ, тепер доставка газу видалена з рахунків за газ. Тому всі споживачі отримають окремі рахунки: один за газ, другий - за його доставку. Таким чином споживачі газу зможуть побачити кому і за які послуги вони оплачують кошти.

«Структура тарифу на розподіл природного газу не змінюється і не буде змінюватися. Ця послуга є комплексною, яка включає в себе - постійну підтримку необхідного тиску в газових мережах, встановлення лічильників їх контроль та періодична повірка. Це поточні та аварійні ремонти газопроводів, модернізація мереж, які включені в інвестиційну програму. І звичайно ж робота аварійно-диспетчерської служби, 24 години 7 днів на тиждень. Саме це гарантує споживачам безперебійне та безаварійне газопостачання», - зазначила голова правління АТ «Чернігівгаз» Алла Ярова.

Вартість доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта і залежить від використаного ним обсягу газу в минулому газовому році. Газовий рік – це проміжок часу з 1 жовтня по 30 вересня.

«Обсяг використаного газу за цей період буде рівними частинами розділений на 12 частин і буде щомісячна плата множитися на тариф за доставку природного газу, який на сьогоднішній день складає 1 грн 7 коп. з ПДВ. Так отримуємо вартість доставки на місяць», - повідомив комерційний директор АТ «Чернігівгаз» Сергій Савченко.

Щомісячний платіж за доставку газу буде однаковим та незмінним впродовж року. Відповідно до умов Типового договору на розподіл газу, вартість послуг з доставки газу побутовий споживач повинен сплачувати до 20 числа місяця, в якому надаються послуги. Споживачі можуть сплатити за доставку одним платежем — наперед за два місяці або півроку. Таким чином вони зменшать свої витрати на комісію при проведенні платежів. Рахунки для оплати послуг розподілу природного газу споживачі будуть отримувати поштою. Є також можливість завантажити та оплатити рахунок онлайн - в Особистому кабінеті на сайті 104.ua.

Переваги рівномірних платежів впродовж року, в першу чергу відчують споживачі які використовують природній газ для автономного опалення будинку. Взимку, коли споживачі значно збільшують використання газу, платіж за доставку газу залишиться незмінним. Тому в холодну пору року фінансове навантаження при сплаті за газ зменшується.

Від обсягів споживання залежить плата споживача за доставку в наступному році. Якщо в продовж газового року споживач зменшить споживання газу, то в наступному році за доставку буде платити менше.

Нові клієнти, а також ті споживачі, які у попередній газовий рік не споживали газ, отримають рахунки, виходячи із планових об’ємів групи споживання, до якої вони відносяться.

АТ "Чернігівгаз"

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.