Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:03:23

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактами вербування дівчат з метою їх сексуальної експлуатації на території Російської Федерації

05.02.2020   07:55Агенцiя

Прокуратура Чернігівської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканки міста Бахмач, яка за попередньою змовою зі своєю донькою, займалась вербуванням, переховуванням та переміщенням молодих дівчат за кордон для подальшої сексуальної експлуатації (ч. 2 ст. 149 КК України).

Так, за даними слідства, мешканки міста Бахмач підшукували молодих дівчат з привабливою зовнішністю задля їх працевлаштування на території Російської Федерації. З цією метою зловмисниці розміщували оголошення на сайтах знайомств, у подальшому організовували зустрічі з потерпілими, під час яких шляхом умовлянь та переконань схиляли їх до роботи повіями.

За вербування шістьох дівчат з метою надання ними послуг сексуального характеру зловмисниці отримали 1200 доларів США та 10300 російських рублів.

Одна з потерпілих була передана невстановленій досудовим розслідуванням особі у м. Петропавловськ-Камчатський Російської Федерації.

При спробі перетнути державний кордон ще п’ятьма дівчатами, злочинні дії були припинені правоохоронними органами.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.