Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:03:34

Прилуцькі поліцейські затримали юнака, який розраховувався фальшивими купюрами

04.02.2020   08:09Агенцiя

Декілька годин знадобилося правоохоронцям аби встановити і затримати юнака, який розраховувався фальшивими 200-гривневими купюрами.

До чергової частини Прилуцького відділу поліції надійшли повідомлення від продавчинь п’яти місцевих магазинів, що невідомий розрахувався за покупки купюрами номіналом 200 гривень, які мають ознаки підробки.

На місце виїхала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці вилучили підозрілу купюру. В ході проведення оперативно-розшукових заходів та перегляду записів з камер відеоспостереження правоохоронці встановили особу правопорушника. Ним виявився 17-річний мешканець міста Ромни Сумської області. «По гарячих слідах» юнака вдалося затримати.

В ході проведення поверхневого огляду у останнього було виявлено та вилучено 3 купюри номіналом 200 гривень. Все вилучене направлено на експертизу. Назарі поліцейські встановлюють походження сумнівних купюр. Хлопець зізнався правоохоронцям, що знав про фальшивість банкнот.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей), карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Поліція попереджає громадян: аби не стати жертвою подібного злочину, будьте уважними та обережними під час розрахунків готівкою, особливо коли мова йде про чималу суму, банкноти великого номіналу або іноземні купюри.

Намагайтеся уникати випадків розміну грошей на вулицях, у багатолюдних місцях тощо, уважно перевіряйте отриману решту. В тому випадку якщо ви натрапили на сумнівної якості банкноту, в жодному разі не намагайтеся її позбутися шляхом розміну, обміну або покупки товарів. Пам‘ятайте - такими своїми діями ви самі вчиняєте злочин.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини