Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:37:55

В області працював комітет ВРУ по медицині

01.02.2020   21:31Агенцiя

31 січня в Чернігові на запрошення голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка та з ініціативи народного депутата Валерія Зуба відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Члени Комітету разом з керівництвом області розглянули питання реформування медицини, а також оцінили роботу медичних установ області.

У засіданні взяли участь голова Комітету Михайло Радуцький, заступники голови Комітету Оксана Дмитрієва та Михайло Макаренко, голови підкомітетів Лада Булах, Валерій Зуб, Сергій Кузьміних, Максим Перебийніс,  член Комітету Вікторія Вагнер, народний депутат, обраний від округу на Чернігівщині, Сергій Гривко, перший заступник міністра охорони здоров’я Андрій Семиволос, т.в.о. голови Національної служби здоров’я Оксана Мовчан, директор Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна, керівники медичних закладів області, представники громадських організацій.

Андрій Прокопенко зазначив, що в області є, що показати, водночас є бажання отримати більш детальну інформацію про реформування сфери охорони здоров’я. Він запевнив, що на Чернігівщині проводиться активна робота щодо створення доступної та якісної медицини, у тому числі, на селі – більше 90% медзакладів області вторинної ланки вже перетворені на комунальні некомерційні підприємства,  щоб з 1 квітня перейти на нову модель фінансування. 

– Минулого року ми спрямували на оснащення медзакладів рекордні 266 мільйонів гривень – на 80 мільйонів більше порівняно з попереднім роком. Маємо гарні показники по оснащенню спеціалізованими машинами – минулого року отримали 56 таких машин. Це більше, ніж за попередні 4 роки, – зауважив Андрій Прокопенко.

Голова Комітету Михайло Радуцький високо оцінив процес реформування медичної ланки на Чернігівщині і зауважив, що найголовніша мета виїзного засідання досягнута – в області отримали відповіді на ті запитання, на які раніше відповідей не було:

– Це не перше виїзне засідання. Вважаємо, що законотворчий процес і взагалі стратегія в охороні здоров’я не можуть бути, якщо комітет засідає тільки в Києві і не бачить, що відбувається в регіонах, якщо не чує запитань від регіонів.

Цього дня учасники засідання відвідали декілька медичних установ, зокрема в Чернігівському медичному центрі сучасної онкології оглянули нове надсучасне медичне обладнання для лікування онкохворих – останню модель лінійного прискорювача «Elekta Infinity» та один з найкращих в Україні томограф Philips.

У той же час, наголосив Андрій Прокопенко, Чернігівщина потребує оснащення екстреної медичної допомоги автомобілями, а також осучаснення обладнання медзакладів усіх ланок та забезпечення протипожежної безпеки.

– Є бажання реформувати медицину в області. Дуже гарно, що є розуміння з Комітетом Верховної Ради, Міністерством охорони здоров’я, Національною службою здоров’я України. Я впевнений, що у нас все вийде. Ми разом зможемо зробити медицину більш якісною і наближеною до людей, – сказав Андрій Прокопенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини