Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:27:34

У Чернігові злісним боржникам воду постачатимуть тільки до водорозбірної колонки

01.02.2020   11:19Агенцiя

Рішення, яке передбачає заходи по індивідуальному відключенню боржників від водопостачання до квартир, прийняла Чернігівська міська рада на засіданні 30 січня.

Як наголошувалося в сесійній залі, це рішення спрямоване на захист сумлінних платників, які без вини потерпають у разі накопичення великих боргів їх недобросовісними сусідами. Подібне рішення в Чернігові приймається вперше.

Повна назва ухваленого документу – «Про заходи, спрямовані на забезпечення своєчасного розрахунку споживачів за послуги, надані комунальним підприємством «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради».

Рішення зобов’зує «Чернігівводоканал» обмежити надання послуг з централізованого водопостачання злісним боржникам, забезпечуючи його не до квартири, а шляхом облаштування вуличної водорозбірної колонки.

Прописано, що це стосується тільки тих боржників, які мають заборгованість за послуги централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення більше трьох місяців при наявності рішення суду про стягнення заборгованості, що набрало законної сили. Тобто спочатку підприємство застосовує до них усі інші можливі способи впливу і тільки потім – цей.

Розрахунки з такими боржниками теж переведуть на нормативи, передбачені для користувачів води з вуличних водорозбірних колонок.

Як відомо, наприкінці минулого року КП «Чернігівводоканал» через значну заборгованість перед ним не зміг своєчасно розрахуватися за спожиту електроенергію з ТОВ «Енера Чернігів». Як наслідок, у листопаді та грудні кілька насосних станцій були знеструмлені, а мешканці десятка багатоповерхівок лишалися без централізованого водопостачання.  І навіть міська лікарня №4 відчувала проблеми з тиском води в мережі.

Ця ситуація спричинила обурення серед мешканців, які не мають заборгованості за послуги перед КП «Чернігівводоканал». Вони справедливо вимагали проводити роботу безпосередньо з боржниками підприємства, обмежуючи послуги останнім, а не всім підряд.

Зараз заборгованість споживачів перед КП «Чернігівводоканал» сумарно складає майже 30 мільйонів гривень. Але понад третину цього боргу накопичив фактично всього 1% від усіх споживачів. Це ті, хто не платить роками та ігнорує навіть судові рішення. Наприклад, є борги з 2009 чи 2012 років.

Як прокоментував при обговоренні цього питання представник «Чернігівводоканалу», законодавчо є таке поняття, як «екологічна броня». Тобто залишити споживача без води не можна. Тому послуга буде забезпечена. Але вже не до квартири боржника, а до його двору шляхом встановлення там водорозбірної колонки. Технічна можливість по квартирного відключення в багатьох будинках є, хоч це й залежить від схеми розведення мереж. Почнуть, імовірно, з дому по Мазепи, 37.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.